• Laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan .három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt ,kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP .Arekesz.norm.hejzetű,éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb,norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2,2 mmol referencia 2,5-7,5 . trigliceridek. 4,8mmol referencia.2,8-5,2. vas.10,6umol .referencia.12,5-32,2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8,52giga referencia. 1,80-7,70. neutropfil.77,70/ .referencia.45,00-70,00.limfocita.16,80/ referencia 20,00 -45,00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2,5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Jelenleg külföldön tartózkodom tanulmányi út miatt. 2 hete nagyon erősen görcsöl a fejem, szédülök néha, ami szokatlan, mert korábban soha nem voltam fejfájós. Elmentem hétfőn az itteni ambulenciára, ahol vettel vért...
        Kedves Dr.Úr. Egy ideje sárga nyálkás székletem van ,kb 2 hete. Kicsit lazább széklettel. Túl vagyok az influnzán 2x,az utána való gyógyszerekkel. Ez a sárga nyálka zavar a legjobban . Kérem segítsen tájékoztatást adni mi ez...
        Tisztelt Doktor/nő/úr ! Kérem szíveskedjenek nekem segíteni egy "Candida" szűrővizsgálatra szeretnék elmenni Budapesten. Olyan egészségbiztosítási intézményt keresek, ahol ingyenesen részt vehetek a vizsgálaton és amennyiben fennáll a...
        Tisztelt Doktor Úr! 1,5 éve járok folyamatosan orvoshoz, mivel az emésztésem nem jól működik. 1 hónapja megállapította az orvosom, hogy görcsben van az epevezetékem, ezért túl sok epe áramlik a gyomromban. A múlt héten viszont gyomor...
        Tisztelt Doktornő! Reggelente rendszeresen tapasztalom hogy nehezen ébredek valamint egy fél perces ájuláshoz hasonló jelenséget észlelek. Elfehéredik minden, és elvesztem az egyensúlyomat, és meg kell kapaszkodnom valamiben. Ezt elég gyakran...
        Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Az alábbi problémában szeretném a tanácsát kérni. Körülbelül 3 éve dolgozom főállásban a fizetésem jelentős részét félrerakom. Nem költök semmire csak a létfenntartáshoz szükséges dolgokra. A legelső...
        Tisztelt Doktor Úr! Állandó, egész testre kiterjedő viszketéssel, étvágytalansággal fordultam a bőrgyógyászhoz. Laza, nagy mennyiségű a székletem, váltakozik ez az erős kiürülés pár napos székrekedéssel. Az orvos pajzsmirigy...
        Tisztelt Dr Plósz János ! 5 hónapja folyamatosan tompán fáj a hasam alja jobb oldalon, ha szilárd ételt kell emésztenem éles görcsös hasogató fájdalmaim vannak. Néha véres székletem és hőemelkedésem is van. Székletvizsgálat kimutatta,...
        Tisztelt Doktur Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy nagyon sokat kèsik a menstruációm. Évekig szedtem (kb 6-7 évig, fél év, 1 éves szünettel) fogamzásgátlót, Yasminellet, pont 1 éve márciusban hagytam abba a fogamzásgátló...
        Tisztelet Doktor Úr Szombati nap folyamán elkezdetem szedni a Ciprobay 500 mg antibiotikumot, mellette Jangee fogamzásgátlót is szedek, amit a tegnapi nap folyamán fejeztem be. A mai napon azonban megjött. Kérdésem, hogy lehet-e összefüggés a...
        Előváladéktól lehet e a barátnőm terhes? (nem védekeztünk) Nem ment be teljesen és körülbelül 4-5 másodpercet ha volt bent utána mosakodott meleg vizzel. De 1 héttel később hányt de nem evett szinte semmit, majd másnap fájt a hasa mikor...
        Tisztelt Doktornő! Már többször írtam Önnek a szívemmel kapcsolatos témában, és most újabb tünetet tapasztaltam magamon. Januárban voltam kardiológusnál, szívultrahang, EKG, terheléses EKG, jelzett mitrális prolapsus, 90-es pulzus,...
        Tisztelt Doktor Úr!2007-ben műtöttek méhszájsebbel! előzménye P4-es volt a rákszűrésem,azóta P2-es! de a rendszertelen havivérzés újra jelentkezett kb fél éve! most is p2volt,1 hete! minden héten van vérzésem ,hol barnás hol tiszta!de...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja próbálkozunk a férjemmel, gyermeken szeretnénk. IR-em van és magas prolactin. Mind a kettőre gyógyszert szedek (Merckformin és Bromocriptin). Hőmérőzök, a ciklusaim átlagosan 24-25 naposak,...
        Tisztelt Doktor úr!Van 1 olyan problémám,ami 23 éve gyötör,még eddig soha senkinek nem mondtam,mert nagyon félek.23 évvel ezelQtt a jobb mellemben észleltem 1 csomót ,azóta ott van.Ha ennyi éve ott van ,lehet ez rossz indulatú is?a bal mellemben...
        Kedves Doktornő! A lányom 3 hétig szedett antibiotikumot megfázásra,köhögésre. A köhögés nem is múlt el igazán. a széklete hagyományos állagú nem híg és nincs is székrekedése rendesen megy a wc-re ,de szokatlanul világos,és e mellé...
        Tisztelt Doktor úr!A férjemnek azt monták hogy crom beteg aminek utána olvastam.Aférjem 33-éve stomás beteg Debrecenben mütöték.Már hasnyálmirigy gyuladása is van,meg sok más betegség.De egy éve egyre roszab,a megszokot hasmenés véres let...
        Tisztelt Dr. Plósz János! 2014. szeptemberében rosszul lettem, szédültem zúgott a fülem, levert a víz hányingerem volt és a végén hánytam is. Többször előfordult majd elmentem gyomortükrözésre, ahol megállapították a refluxot, azóta...
        Tisztelt Dr. Úr ! Szeretnék segítséget kérni ! sajnos a háziorvos nem adott felvilágosítást miért is lehetnek ezek az eltérések ezért is fordultam ehhez az oldalhoz. fogamzásgátlót szedek 5-6 éve . (jangee 2milligram ) ha ez fontos. más...
        JÓ napot! Yasmin tablettát szedek. Útólag tudtam meg, hogy nem jó napon kezdtem szedni, vagyis nem a menstruáció első vagy második napján. Nekem 7 napot szokott tartani a menstruációm, és a 8-dik napon kezdtem el az első levél Yasmin...