• Laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan .három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt ,kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP .Arekesz.norm.hejzetű,éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb,norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2,2 mmol referencia 2,5-7,5 . trigliceridek. 4,8mmol referencia.2,8-5,2. vas.10,6umol .referencia.12,5-32,2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8,52giga referencia. 1,80-7,70. neutropfil.77,70/ .referencia.45,00-70,00.limfocita.16,80/ referencia 20,00 -45,00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2,5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Hamar Péter
        Dr. Hamar Péter, klinikai laboratóriumi szakorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

        Tudjon meg többet: laborérték

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr,Doktor Nő! Reggelente igen ammónia illatú a vizeletem,fáj a derekam.Egyszer azt halottam ez vese problémákra utal.Második terhességem 28 hétig tartott aztán meg kellet szülnöm.Az akkori problémám magas vérnyomás sok...
        jár-e részemre a sulyosfogyatékosságal élök adokedvezménye.szerintem bele tartozom a sulyos szervi károsodással járo immunbetegségben szenvedö.az infektologus adott igazolást ,de a háziorvos nem hajlando kiállitani a nav felé az igazolást...
        Olyan kérdésem lenne, hogy mi okozhatja, és mit tehetnék a bal oldali bordaközi, szívkörnyéki erős fájdalom ellen? Hajolva, nagy levegőt véve erősebb a fájdalom, illetve sokszor fulladás érzet amiatt, hogy nem tudok nagy levegőt venni. A...
        Jó napot! Már több éve rosszul vagyok a buszokon,hosszú ideig hánytam,ez elmúlt szerencsére.Már csak a hányinger és a szédülés maradt meg, de ma elájultam..Nem emlékeztem semmire csak,hogy már a széken ülök és kérdezgetik,hogy jól...
        Tisztelt Doktor úr/Nő! Egy hete voltam belgyógyásznál,mert elviselhetetlen fájdalom gyötör, mindkét csípőcsont mögött szinte lüktető fájdalmat érzek, nyugalmi helyzetben is, fekvéskor meg nem is tudok egyik oldalamra se feküdni, mert fáj,...
        Kedves Doktor Úr/Hölgy! Vizeletvizsgálaton voltam, mert a barátnőmnek bakteriális hólyagfertőzése volt és, hogy én elkaptam-e. Kiderült, hogy nem kaptam el, viszont az urobilinogén szintem pozitív (2 mg%) . Hétfőn kell menjek vérvételre,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! most kaptam meg az IR vizsgálat eredményeit..én nemtudok ezen eligazodni sajnos..ez milyennek számít? vércukor 0 perces: 4,1. 60 perces: 3,3, 120 p: 2,4 inzulin 0 perc:2,1, 60 perces: 51,1, 120 perces:...
        Kedves Doktornő! Most kaptam kézhez vérkép eredményemet. Pajzsmirigy alulműködés miatt járok 3 havonta vérvételre. Igaz csak a TSH-t nézik meg ilyenkor, így nem tudom van-e esetlegesen összefüggés azzal, hogy néhány érték nem jó a...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Limfóma irányába vizsgáltak, régóta fennálló nyirokcsomók miatt amelyek a nyakamon vannak, 3 hónapja fennálló,állandó 37,3-37,4-es hőemelkedés miatt ami kb délután 13:00tól este 20:00ig áll fenn.(Előtte, utána...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az utóbbi hónapban ödéma szerű elváltozást tapasztalok egyformán mind a két lábszáramon. Eddig ilyet nem tapasztaltam. Nem hiszem hogy van összefüggés, de mind a két lában nagyújjáról levált a köröm. Bal oldali...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Nemrégiben voltam pszichológiai alkalmassági vizsgálaton, amelynek végén a pszichológus a minősítés rovatban a következő szöveget tüntette fel: szorongás hiányára utaló személyes jegyek", illetve az alábbi kódot:...
        Üdv! Kiskoromban volt egy nagyon csúnya bicikli balesetem, ami miatt 2 nagy púp van a homlokomon, mindkét oldalon 1-1, már ott van körülbelül 15 éve nagyon látszik és minden nap kapok rá meg jegyzéseket. Esetleg el lehetne ezt tüntetni...
        Tisztelt Szakorvos! 17 éves srác vagyok.A pubertás kezdete 13 éves kor.Furcsán hangzik de a növekedésem olyan mintha elhúzódott volna.Néha azt éreztem, hogy stagnálna, állna a növekedésem és nem nagyon vettem észre növekedést.A péniszem...
        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Teljes laborvizsgálaton voltam, amelynek az eredményét a mai napon kaptam meg. Egy pár eredményem értéke eltér a megengedettnél. Ezekkel kapcsolatban szeretnék segítséget, felvilágosítást kérni, hogy egy részt...
        üdvözlöm az én bajom nem érzem magam szépnek söt csunyának érzem a magasámomal is ijen kiártkozotnak érzem magam mit tegyek ennek érdekében ? vannak barátaim akiknek van barátnöjük sajnos nekem nincs egyszerüen nem tudom nem tudok mit...
        Üdvözlöm! A problémám a következő: súlyos álmatlanságban szenvedek. 5 éven keresztül szedtem nyugtatót, mert minden éjszaka álmodtam, és az álmok mindig kivétel nélkül rémálmok voltak. Minden éjjel felriadtam, verejtékben úsztam és...
        T. Doktornő/Doktor Úr!10 évi együttélés után a párom (48 éves) bejelentette, hogy van egy 22 éves barátnője és elköltözött albérletbe.Mivel a környezetünk számára is kiegyensúlyozott és boldog (ezek szerint ő nem így érezte) volt a...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Az lenne a problémám, hogy fokozott izzadásban szenvedek. A pajzsmirigy-túlműködés tünetei közül semmi mást nem tapasztaltam. Az izzadás csak a hónaljamon és a hátamon jelentkezik, néha a homlokomon és a hasamon is, a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nem régi leltemen a következő olvasható: "Lobos garat, belszervi statusa egyebekben fizikálisan negatív." Kérdésem annyi lenne, hogy ez mit is jelent pontosan? Valamint mostanában elég érdekesen, valami...
        Éjszakai lábikragörcseim vannak, erre 2-3 szor is fel kell ugranom álmomból az ágyból. Álltalában a vádlival kezdődik, de van mikor a combomból indul ki, vagy térd környékéről. A bokámnál is fájni szokott, ilyenkor a másik lábammal...