• Laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan .három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt ,kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP .Arekesz.norm.hejzetű,éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb,norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2,2 mmol referencia 2,5-7,5 . trigliceridek. 4,8mmol referencia.2,8-5,2. vas.10,6umol .referencia.12,5-32,2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8,52giga referencia. 1,80-7,70. neutropfil.77,70/ .referencia.45,00-70,00.limfocita.16,80/ referencia 20,00 -45,00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2,5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 41 éves nő vagyok, három gyermek édesanyja. A kórelőzményben nőgyógyászati megbetegedések, legutóbb korai méhnyakrák. Tavaly szeptemberben a bal fül alatt az állkapocscsont mellett megnagyobbodott a nyirokcsomó. A...
        Kedves Doktornő 12éves kamaszlányomnak állandóan melege van.A nap bármely szakában.Vércukor rendben,pajzsmirigy rendben.vérnyomást ellenőrzik az iskolában a védőnő,minden alkalommal normális az érték.Napi testmozgás javasolt mert 4-5 kiló...
        Tisztelt Doktornő! Mammográfián és ultrahangon megállapítást nyert, hogy a bal emlőmben kb. 2 cm nagyságú tumor van. Szerdán vettek szövetmintát, amelynek eredménye a jövő hét végére várható. A vizsgálatot végző Doktornő elmondta,...
        Kedves dr Nő! Csömör Oszkár a nevem 53 Házas 5 gyermek apja;25 éve vagyok colitis ulcerózás beteg;most vóltam épp most jöttem haza Bp ről a Péterfiben feküdtem biológiaikezelés elbirálásra feküdtem be amit meg is kapok a virusvizsgálat...
        Tisztelt Dr.Úr! Fiamnak 2014.júliusában (akkor 13-éves volt)Colitis ulcerosát állapítottak meg, a vastagbél 4/5-öd részét érinti az akkor súlyos fekély és gyulladás. Azóta is 5-hetente járunk kontrollra. Az Immurant nem bírta, 1/2-évig...
        olyan problémám van hogy van egy szívbillentyű elmozdulásom évente járok vele a kordiológiára azonkívül ujabban kiderült hogy candidám van elszaporodott a szervezetembe a túl sok antibiotikum szedés miatt ugynais állandóan begyulladt a...
        Kb. 4 hónapja influenzát és mandulagyulladást állapítottak meg nálam.kaptam antibiotikumos kezelést,2 hét alatt elmúltak a tünetek. Azóta éjjelente rendszeresen izzadok, és a hónaljamban már negyedik alkalommal gyulladnak be a...
        Tisztelt Doktor Úr! Ma kaptam kézhez széklettesztem eredményét, melyen a Calprotectin értéke 941,0 volt. Ez a jelölt referenciatartományt jóval meghaladja. Édesanyámat műtötték vastagbéldaganattal, ezért végeztettem el én is a tesztet....
        Üdv! Szeretnék segítséget kérni,minek a tünetei jelentkezhetnek rajtam. Egy ideje ,kb. egy hónapja,szédülök,más a közérzetem,pillanatokra meg imbolygok ,sűrűn,olyasmi érzés,mintha megnőne a nyomás a fejemben,továbbá nincs kedvem...
        Üdvözlöm Doktor úr! Azt szeretném kérdezni hogy ez a lelet mit takar van esetleg nagy bajom? Bordaívet meghaladó,norm szerkezetű hepar. Gyomor kontúr ép. Hasi aorta lefutása szabályos,nagyerek mentén kórósan megnagyobbodott lgl nem...
        Tisztelt Doktornő 13 hetes terhes vagyok 2. gyermekemmel. Az első terhességemnél minden leletem jó volt. Most a vércsoport meghatározásnál az ellenanyag szűrés pozitiv lett. A következő leletet kaptam: AB Rh+ Ellenanyagszűrés: pozitiv Direkt...
        Tisztelt Doktor Úr.Nő! Egész nap fáradtnak érzem magam és akármennyit alszom ugyanúgy tompának érzem magam. A látásom kb 4-5 hónapja nem volt éles,homályos volt, most nem kávézok már 1 hónapja és kezd élesedni a látásom.. Nem tudom...
        Tisztelt Doktor Úr! Kolárovics Attila vagyok, négy éve Svájcban élek és dolgozom.Itt borzalmasan drága az egészségügy, ezért próbálok előbb öntől tanácsot kérni. Néhány éve, évente egyszer-kétszer előszokott jönni egyfajta...
        Tisztelt Doktornő! A vérvételi eredményem egy része elkészült,amiből van több aggasztó érték. Immuglobun A nekem 0,0,5 és 0,90től jó. Olvastam,hogy ez lehet vmi veleszületett dolog,de nem tudom mi.- Kicsit náthás vagyok,de az gondolom ezt...
        Tisztelt Doktor Úr! Majdnem 2 éve szedem a Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát (előtte több évig Cilest). Sosem felejtettem el bevenni a tablettát, viszont ma észrevettem, hogy valószínűleg szombaton (03.21.) nem vettem be, mert még ott volt...
        Gyomorgési és reflux gyanúval kerestem egy gasztroenetológiát. Gyomortükrzést végeztek. Értékelné nekem a leletemet? Ép nyelőcső, cardia a gyomor redőzet vaskos hyperaemiás, a bulbus ép. Dg: Gastritis 1*20 mg rabyprex Normális ez a...
        Tisztelt Doktornő, problémám a következő, tavaly szeptemberben elkezdett fájni a torkom és mellette volt egy elég hosszadalmas, körülbelül másfél hónapig tartó orrdugulásom is, ezt fül orr gégész ki is kezelte, ami engem akkor is nagyon...
        Tisztelt Doktorùr! FülFül-orr-gégészeti leletemben a következő szerepel: nyakon megnagyobbodott nyirokcsomòk és kóros resistencia tapintható submandibularisan. Ez pontosan mit jelent? Válaszát előre is köszönöm
        Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten voltam orvosnál, mivel decemberben éreztem először olyan fájdalmat a hát és mellkasi részemen, a lapockák és a bordák részén, hogy alig birtam elviselni. Nemrégiben évekig fizikai munkát végeztem a gyárban...
        Tisztelt Doktor Úr! Másfél hete elkezdett fájni a bal oldalamon a hasam, a köldökömmel egy vonalban, néha kicsit lejjebb húzódik. Időnként erősen begörcsöl néhány percre, vagy akár egy 1 órára is, de van hogy folyamatosan tompa fájdalmat...