• Laboreredmény: 7 eltérés, nagyon aggódom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan .három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt ,kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP .Arekesz.norm.hejzetű,éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb,norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2,2 mmol referencia 2,5-7,5 . trigliceridek. 4,8mmol referencia.2,8-5,2. vas.10,6umol .referencia.12,5-32,2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8,52giga referencia. 1,80-7,70. neutropfil.77,70/ .referencia.45,00-70,00.limfocita.16,80/ referencia 20,00 -45,00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2,5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr! A kérdésem az, hogy fekete olajbogyó fogyasztása után lehet-e fekete a széklet? Vagy ez csak az alvadt vértől lehet? Sehol nem találtam erre való írást. Mivel egyéb problémáim is vannak, pl. évek óta tartó, jobb oldali...
        Kedves Doktor úr! 3-4 napja az éjszaka folyamán nagyon rázott a hideg, majd volt egy kis hasmenésem és hányingerem. Másnap nem mertem semmit enni és nem is távozott belőlem nyilván semmi, csak a folyadékot pótoltam. Majd a következő nap már...
        Kedves Doktor úr! Sajnos Körülbelül 13éves koromban lettem beteg.Cheon betegséget és gyomor nyálkahártya-nyelőcső gyulladást diagnosztizáltak és kezeltek vele.14éves koromban annyira romlott a helyzet a bélgyulladásomnál,hogy azt mondták...
        Tisztelt Doktornő! 2015 végén vastagbél és gyomortükrözésem volt hasi panaszaim miatt. A leletek negatívak lettek, a lisztérzékenységet kizárták. A lactose teszt pozitív eredményt adott. A felírt gyógyszert csak szükség esetén...
        Üdv! Február óta fájdogál az alhasam, főleg a vastagbél környékén, székelés közben nagyobb nyomás kifejtése esetén néha érzem, hogy az egész alhasam megfeszül, és ez enyhe fájdalommal jár. Hasmenésem ritkán szokott lenni, viszont vér...
        180 cm, 90-93 kg vagyok, sokat mozgok: heti 2x kosárlabdázok, közben nagyon sokat futok, többet mint 10-20 évvel fiatalabb társaim. Ezen túlmenően egész évben a hideg időt kivéve bicajozom, télen 6-10 napot síelek, sokat sétálok. Mindkét...
        Tisztelt Doktor Úr! 2 hete kisebb székrekedéssel küzdöttem, ami elsősorban az aranyeremet viselte meg /20-on éve küzdök székrekedéssel, kétszer volt külső aranyérműtétem és gyűrűzésem is...pont az utóbbi hónapokban, években...
        Tisztelt Doktornő! 2,5 éve szedem a Dienile nevű fogamzásgátlót.Mivel tiszta májfoltos lett az arcom tőle,gondoltam abbahagyom,hátha szépen letisztul.Ez meg is történt szeptember 30-án.Október 4-én megjött a havivérzés,ahogy szokott.Utána...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb:2 hete fáj a hasam. Szurkál,nyom a gyomorszájnál,puffadok,és néha ég a nyelőcsövem. A bordák alatti résznél is szurkál,feszít. Van,hogy a baloldalomtól jön a fájás és lemegy az ágyékomig. Aztán ott elmúlik...
        Tisztelt Doktor úr! A napokban derült ki, hogy cöliákiában szenvedek, de tavasz óta refluxom, laktózérzékenységem és gastritiszem is van. Kérdéseim: - Igaz az, hogy a refluxot a későn diagnosztizált cöliákia miatt kaptam meg? Ha igen,...