• Laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan .három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt ,kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP .Arekesz.norm.hejzetű,éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb,norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2,2 mmol referencia 2,5-7,5 . trigliceridek. 4,8mmol referencia.2,8-5,2. vas.10,6umol .referencia.12,5-32,2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8,52giga referencia. 1,80-7,70. neutropfil.77,70/ .referencia.45,00-70,00.limfocita.16,80/ referencia 20,00 -45,00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2,5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr/doktornő! Visszérprobléma gyanujával Detralex tablettát vásároltam. Miután bevettem az első szemet, elkezdtek fájni a lábaim járás közben, és eléggé fáradt voltam. A második, esti tabletta után nem birtam aludni...
        mar par eve gyomor problemaim vannak baj volt az emesztesemmel az orvosok azt mondtak hogy lusta az epem vagyis nem ont idoben mas problemat nem talaltak de minden vizsgalatot megcsinaltam amit egyszer lehetett es persze arra is rajottem hogy a stressz miatt...
        Egy éve tartó, gyakori, mindig éjszaka történő vádligörcstől szenvedek, ami csak akkor múlik el ha ráállok a lábamra.A körzeti orvosom különféle gyógyszerekkel próbálja orvosolni a tüneteket eddig eredménytelenül.Szeretném megkérdezni...
        Tisztelt cim!!Azzal aproblemaval fordulok Onhoz,hogy az eletarsam egy olyan 6 honapja kb,fajtassa a vallat,most pedig Penteken oda kerult hogy agyban van.A fajdalom egyszer a bal utanna a jobb karban jelentkezett most a nyak tajekan van.A fajdalom ugy...
        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Gyakran utazom buszon, ami könnyen álomba ringat, és gyakran előfordul, hogy az éberség és álom határán egy akaratlan heves mozdulattal (legtöbbször magam elé ütök a levegőben) maradok ébren. Olyan érzés, mintha...
        Kedves Doktornő/ Doktor Úr! A laboreredményemmel kapcsolatban írnék. A CRP-m 2,1 -ről két nap alatt 193,9-re emelkedett, a vérsüllyedés 75-re. A többi eredményem jó, a vizeletemben a nitrin pozitív. Kreatinin 6, sok a baktérium. Napokig lázas...
        Tisztelt Doktor/Doktornő! Szeretném kérdezni, hogy az alábbi tünetek milyen betegségre utalhatnak, mivel édesanyámnál, aki 67 éves, jelentkeznek és nem hajlandó orvoshoz fordulni. - erős fejfájás - kitapintható 3-4 cm-es duzzanat a fejen,...
        Tisztel Doktor Úr/Doktornő! 16 éves lány vagyok, és mostanában azt vettem észre, hogy folyton fáradt vagyok (mindegy, mennyit alszom), ha felmegyek a lépcsőn, kapkodom a levegőt, testnevelés órán szinte mindig rosszul vagyok (szédülés,...
        Tisztelt Dr Nő/Úr ! Az én kérdésem az erekkel kapcsolatos. Fizikai munkát végeztem 12 évig,amitől az erek a csuklómtól indulóan a felkaromon kidudorodtak néhány helyen. Néhány éve magas vérnyomással kezelnek amire Meramyl HCT...
        Jó napot! A napokban elég furán érzem magam. A kupámnál nyomást érzek, néha a füleimben is jelentkezik, szédülök, valamikor dekoncentrált vagyok, a látásom is különös, mert ugyanúgy látok, csak mégis úgy érzem, hogy nem vagyok biztos...
        Az érték tartomány?Ha az érték 85 az még magfelelő?
        Üdvözlöm! 48 éves nő vagyok! Trombózisom volt július végén a bal térdhajlatomnál azt kikezelték! Most ugyan ezen a lábamon a bokám felett kezdett el úgy fájni mint a trombózisom kezdeténél. Esetleg lehet ez is trombózis? Bőrszín...
        Tisztelt doktor úr/nő! 13 éves fiam még a nyár elején elesett, a lábszára elülső-középső részét beütötte egy kiálló kőbe. Itthon ecetes-vizes borogatással kezeltük, 1-2 nap alatt elmúlt a duzzanat, az elszíneződés azonban nagyon...
        Tisztelt Doktor Ur/No! Sajnos a jelenlegi problemam ami egy fel eve tart nem sikerult megoldanom. A vizelesi problemam azota is tart, az urulogus az osszes gyogyszert amit felfazas ellen felirt, felszedtem,de sajnos nem sok sikerrel. Az o keresere kihuzattam...
        Kedves Doktor Úr/Hölgy! Tüneteim a következők: folytonos,állandó erős szívverés, ami szabad szemmel látható: a papír ritmusosan mozog a kezemben, a pohárban lévő víz rezeg, a kezeim nyugalomban rezegnek, sokszor ha bizonyos pozitúrában...
        Azt szeretném kérdezni,hogy napkozben 120\70 p 80 átlag a vérnyomásom de kb egy hete esténként 105\47 p 52 érték is gyakori .panaszom nincs viszont.ez okoz teendőt Ön szerint?nem tudom mostanában mi okozza.és éjjel mégse tudok aludni csak...
        okt.12-én este,kb 18 óra körül netezés közben nagyon erős csavarást éreztem a fejembe,majd erős szédülést ami másnapra kissé csökkent.Ezt követően 14-én este erős nyomást éreztem a szegycsontomba,amilyet még eddig soha.másnap reggel...
        Tisztelt webbeteg Orvosai! nem tudom kihez fordulhatnék tanácsért Önök közül. Párom aki 69 éves férfi erős alvászavarral küzd, csak altatóval alszik, 2-3 órát. Az éjszaka azzal telik, hogy minimum 5-6 szor felugrik az ágyból, mert a...
        3 eve szedek euthiroxot, mert kivettek a pajzsmirigyem (125microgr.). Nemreg talaltak egy 4cm-es miomat, amire most ezmya gyogyszert kell szednem 3 honapig (a 6. szemet szedtem ma be). Sajnos osszeszedtem egy eros torokgyulladast kulfoldon, amire itt az orvos...
        Az alsó hasizmomnál jobb és baloldalt is találtam kis mogyoró méretű csomót,fájni nem fáj.Mi lehet az ?