• Laboreredmény: 7 eltérés, nagyon aggódom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan .három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt ,kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP .Arekesz.norm.hejzetű,éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb,norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2,2 mmol referencia 2,5-7,5 . trigliceridek. 4,8mmol referencia.2,8-5,2. vas.10,6umol .referencia.12,5-32,2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8,52giga referencia. 1,80-7,70. neutropfil.77,70/ .referencia.45,00-70,00.limfocita.16,80/ referencia 20,00 -45,00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2,5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Kb 1,5 éve teljes körű gasztroenterológiai kivizsgàlàson estem keresztül, (gastro/colonoscopia szövettannal, hasi/medencei kontrasztos MRI, vékonybélkapszula, laboratóriumi kivizsgàlàsok) minden eredményem negatív így az...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségét, véleményét kérni! Van a jobb petefészkemben évek óta egy ciszta. 5 évvel ezelőtt lett felfedezve, akkor 4 cm-es volt, mára 6 cm-esre növögetett, folyadékot tartalmaz, vékony falú, egyrekeszes,...
        Tisztelt doktorúr! Ma egy hete , kihúzták a bölcsességfogam. Az orvos irt fel Ciprobay 500 antibiotikumot, 10 napra, naponta egy szem. Mellé donangin fájdalomcsillapítót. Jange 0,02 fogamzásgátlót szedek. Az lenne a kérdésem hogy az...
        Vérképem LDH értéke 423 ami eltêr a referencia tartománytól mely 208-378. Más eltérés csak minimális klorid 100.Illetve az eosinophil gran. 0,7. Thrombocyta 149. Semmi más eltérésem nincs. Szeretném megkérdezni,hogy ez mit jelenthet. Csak a...
        Kedves Doktornö! Megszeretnèm kèrni,ha van rà mod elemeznè nekem a megkapott leletemet !? Elöre is köszönöm ! Tisztelettel;Beziczànè
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy lehetek-e terhes, ha párommal(első alkalom) megszakításos védekezést választattuk, és előtte megtörölte, hogy biztosan ne legyen baj. Viszont a menstruációm 3 napra rá kellett volna megjöjjön...
        Tisztelt Doktor Úr! 24 éves vagyok és január óta már kétszer voltam vérvételen mert kiderült, hogy méhfejlődési rendellenességem van amit műteni kell. A januári vérképen a bilirubin (20) és a vas (37,6) is magas volt. A március végén...
        Tisztelt Doktor Úr! Az édesanyám már a harmadik hete hogy megy a hasa és kórházban van. Antibiotikumos kezelést kapott és az orvosa szerint ez okozhatta a súlyos hasmenését. Sajnos nem tud felkelni sem. Infúziót kap napi egy üveggel. Mit adjak...
        Üdv! Azt szeretném kérdezni,hogy lehet e lokrenre magne b6 szedni?
        Tisztelt Doktorúr! Az alábbi problémával fordulnék Önhöz. A elmúlt években Yadine fogamzásgátlót használtam amit idén januárban abbahagytam. Ezután az első menstruációm 31 napra a másosik 23 napra jött meg. Most a 3. menstruációm 32...