• Laboreredmény: 7 eltérés, nagyon aggódom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan .három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt ,kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP .Arekesz.norm.hejzetű,éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb,norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2,2 mmol referencia 2,5-7,5 . trigliceridek. 4,8mmol referencia.2,8-5,2. vas.10,6umol .referencia.12,5-32,2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8,52giga referencia. 1,80-7,70. neutropfil.77,70/ .referencia.45,00-70,00.limfocita.16,80/ referencia 20,00 -45,00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2,5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Előre is elnézést kérek az igen hosszú levélért!! 2016. októberében-novemberében kezdődtek intenzíven panaszaim. Hasi égő fájdalom, émelygés, hányinger, nagyon gyakori böfögés. Háziorvos vírusfertőzésre...
        Tisztelt Doktor Úr! A nevem Sváb Alex, egy 16 éves tinédzser. Pár napja, a májam területén egy fájdalmat érzek, leginkább erős mozgás közben. Sétálás esetén, könnyebb munkavégzés esetén nem jelentkezik a fájdalom, csak nehéz munka...
        Kedves Doktor Úr! Ön már válaszolt párszor a kérdéseimre. Krónikus gasztritiszem van intesztinális metapláziával, HB kiírtva, Nyombélfekélyeim meggyógyultak. A gasztroenterológusom Rivotrilt 0,2 mg írt fel a súlyos szorongásomra. Az új...
        Tisztelt Doktor Úr! A feleségem 3 hetes terhes. Ez nemrég derült ki. Két különböző tesztet is elvégeztünk. Azt szeretnénk kérdezni, hogy kiutazhatunk-e így Egyiptomba, mert az út már be van fizetve, de úgy hallottuk, hogy el lehet kapni pl....
        Tisztelt doktor Úr! Kérdésem az lenne hogy kb 2 hete vagy hasmenésem (laza) vagy a víz felszinén lebegő világos székletem van ami formás is de rojtos szegélyű. Volt már hasonló panaszom pár hónapja de rendeződött. Akkor is az volt a gondom...
        Tisztelt doktor úr! Gyomorégés és hasi inkomfort érzés miatt felkerestem a napokban egy gasztroenterológus szakorvost, aki panaszaim meghallgatása, friss ultrahang- és laboreredményem megtekintése, valamint megvizsgálásom után (endoszkópos...
        Tisztel Doktornő! Kb háromnegyed éve voltam először hisztamin intolerancia vizsgálaton, akkor 6-os értéket mutatott a vizsgálat. Elkezdtem a magam módján diétázni, illetve szedtem mellette néhány naponta (a tünetek jelentkezése esetén) 1...
        Tisztelt Doktor Úr, Nemrég voltam egy ételintolerancia vizsgálaton (melléklet). Az én esetemben több ételre is ételintoleranciát állapítottak meg. Javasolja-e ön, hogy tovább kutatva tej intoleranciát vizsgáltassam-e tovább, hogy Laktóz...
        Kedves Dr.úr/nő! Kb 2 hete figyelmes lettem arra hogy a tenyeremen teljes mértékben átrajzolódnak a lila-kék erek.Utána észre vettem a mellemen a hasamon és a lábamon is a jelenséget.Nagyon aggaszt a dolog hiszen elotte nem igy nezett...
        Alapvetően gyors gondolkodású, jo memóriával megáldott kreatív embernek tartom magam azonban vannak napjaim amikor nehezen szint alig jutnak eszembe távolabbi ismerőseim nevei illetve lassabban állnak össze a mondatok és a kreativitásom...