• Laboreredmény: 7 eltérés, nagyon aggódom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan .három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt ,kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP .Arekesz.norm.hejzetű,éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb,norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2,2 mmol referencia 2,5-7,5 . trigliceridek. 4,8mmol referencia.2,8-5,2. vas.10,6umol .referencia.12,5-32,2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8,52giga referencia. 1,80-7,70. neutropfil.77,70/ .referencia.45,00-70,00.limfocita.16,80/ referencia 20,00 -45,00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2,5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Plósz János! Segítségét szeretném kérni,mert hetek óta tartó visszatérő rosszullét kerülget,tüneteim láz,nagyon erős hasmenés,hányinger,gyengeség, étvágytalanság. A házi orvosom csak diétát meg hasmenés elleni...
        Tisztelt Plósz J.Doktor ÚR ! Pár hónapja büfögési rohamok kínoznak, amik teljesen random módon törtek-törnek rám.Van amikor reggel ébredésnél éhgyomorra is előfordult már.Néha olyan mélyről jövő köhögés és hányinger is szokta...
        Tisztelt Doktornő! Nem egyszerű a problémám, de remélem tud segíteni. Kb két hete jelentkezett először a tünet, tünetek: köhögés légszomj szapora szív verés, szegycsont mögötti fájdalom. Elmentem a körzetihez adott antibiutikumot, aktil...
        2015 okt.ben refluxot állapitottak meg nálam,de én a refluxos tüneteket nagyon ritkán érzékelem magamon.Viszont akármilyen keveset is eszem azonnal rettenetesen puffadok.2017.01.10.-én voltam hasi ultrahangon.Az eredmény:A máj jobb lebeny V-ös...
        Tisztelt Doktor Úr! Ma a hepatológiai szakrendelésen alkoholos májbetegséget állapítottak meg. Azon kívül, hogy az alkohol szigorú elhagyása szükséges, milyen vény nélkül kapható gyógyszer tudna esetleg segíteni a gyógyulásban, esetleg...
        Tisztelt Doktor úr!Magànúton vittük kislànyunkat gasztroenterologiàra időnként jelentkező hasfàjàs,nehezen kakilàs és puffadàd miatt.Széklete naponta max kétnaponta van,hol keményebb hol hígabb de a fogzàskor jellemző inkàbb.A dr.-nő...
        Tisztelt Doktor úr! Három nappal ezelőtt rákszűrésen voltam. 30 éves vagyok, és minden évben megyek 20 éves korom óta, de eddig egyszer sem volt semmilyen panaszom utána, nem fájt semmim, nem véreztem. Most viszont a vizsgálat kicsit hosszabb...