• Laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan .három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt ,kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP .Arekesz.norm.hejzetű,éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb,norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2,2 mmol referencia 2,5-7,5 . trigliceridek. 4,8mmol referencia.2,8-5,2. vas.10,6umol .referencia.12,5-32,2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8,52giga referencia. 1,80-7,70. neutropfil.77,70/ .referencia.45,00-70,00.limfocita.16,80/ referencia 20,00 -45,00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2,5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Hamar Péter
        Dr. Hamar Péter, klinikai laboratóriumi szakorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt, Az elmúlt egy évben, akármikor elmentem szórakozni, amikor hazamentem rám tört először a hidegrázás, majd hányingerem lett és teljesen kiszáradt a szám, valamint elfogott a nyugtalanság. Nagyon ritkán fogyasztok alkoholt, és a...
        Már 5 éve évi 9-10-szer beteg vagyok. A betegség alatt értem, hogy fáj a fülem, nagyon magas lázam, felső légúti megbetegedésem,valamint ízületi fájdalmaim vannak. A háziorvosom, mindig antibiotikumot ír fel rá, de számtalan orvosnál is...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Barátnőm 17 éves és colitiszes. Júniusban volt tükrözése, ami során megálapították, hogy a bélrendszerének 10%-a ép és polipot is találtak, amely jó indulatú volt. Medrollal kezelték augusztus végéig.. Azóta...
        Válófélben vagyunk a feleségemmel. A lehető legszebb válást szeretnénk, mind a magunk mind a 8 éves kislányunk érdekében. Szeretném tudni, hogy jó-e a gyermekünknek a hármasban eltöltött szenteste és más esetleges közös...
        Laborvizsgálaton voltam, és a vérvétel eredménye az alábbi volt: Se koleszterin: 5,7 mmol/l se triglicerin: 1,87 mmol/l se GOT(asat): 22,5 u/l sGPT (alat) 15,2 u/l se GGT 100 u/l se alkalikus foszfát 186 u/l se össz bilirubin 17,4 umol/l se...
        Tisztelt Doktor Úr. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mi okozhatja azt ami az elmúlt évek labor eredményeiben látható, ezek a laborok nem betegség, hanem alkalmasságihoz készültek.A vas több szokott lenni. Lehet-e a magas vas miatt...
        Múlt héten (kb. 4-5 napja) nekifutottam egy falnak, elég erősen. A fejemen nőtt egy jókora púp, de nem ájultam el, nem hánytam, úgy általában semmi súlyosabb bajom nem volt, maximum fájt a fejem de ezt a kimerültségnek tulajdonítottam....
        Nemsokára 18 éves leszek, és az egyik mellem évek óta nem fejlődött semmit. 6-7 osztályos koromba kezdtek fejlődni(most 12 leszek), s azóta a jobb mellem egyáltalán nem fejlődött. Eddig annyira nem zavar, mert nem volt látható a különbség,...
        Kedves Webbeteg! 3 hete a bal szemem folott a csonton kivan dudorodva egy er hosszan folfele. Fajdogalt is ott a fejem haziorvos gyulladascsokkento krenet javasolt es borogatast. A hirtelen szuro fejfajas elmult nagyjabol de az ervnem huzodott vissza. Vmi mas...
        A vérnyomásom normális általában 120/ 90 de a pulzusom nem megy 99 alá. Folyamatosan fáradékony vagyok és nem tudom mi lehet ennek az oka.
        Üdv! Van 3 vitamin amit napi rendszerességgel szeretnék szedni de nem tudom hogy egészséges e lenne így. acerola-C, Omega marine forte+, és magne B6. reggel mindháromból egyet este csak acerola és omega. Helyes ez így?
        Van egy barátom, aki miatt kicsit aggódok. 23 éves, régóta edz már folyamatosan, de mesélte, hogy soha nem volt ilyen baja, ami annyit takar, hogy edzés közben, ha egy kicsit is bent tartja a levegőt és úgy erőlködik, akkor elszédül. Edzés...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Másfél éve folyamatosan kutatjuk a házi orvosommal a magas vérsüllyedés lehetséges okát. Azóta kezelnek a pajzsmirígy problémámmal, a gyógyszer napi adagját sikerült beállítani. Voltam már nőgyógyásznál,...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! A kérdésem a következő, a szegycsontomnàl kisebb fájdalmat érzek ha lehajtom a fejem, ill. ugyanazon ponton a hàtamban is! Mitől lehet ez? Utàna olvastam és azt ìrjàk, hogy sav promlèmàk lehetnek a háttérben,...
        Egy pár éve úgy vettem észre, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás miatt (feltehetőleg azért) elég sokat híztam. Ekkor vásároltam egy szobabiciklit, és egy súlyzó készletet. Ez olyan három éve lehetett. Használtam is rendszeresen, hol...
        39-éves nő vagyok, Labor papírjaim szerint általában 30 , vagy ez érték fölött van,a vas,a vérben, de mostani labor papíron már 36-osértéket mutat. Kérdésem az lenne, kell-e emiatt aggódnom vagy még nem kóros ez az érték.
        Kedves Doktor Úr/Nő! 22 éves lány vagyok, születésem óta harapási rendellenességem, ami bár csak évek után kezdtek látszódni. Iskolában is folyamatosan gúnyoltak emiatt, ezért utáltam iskolába járni, majd átmentem esti tagozatra. Ekkor...
        Tisztelt Doktorur/Doktornő! Tegnap este óta magas hoemelkedesem,vagy ennyhe lazam van /37,7 - 38,2/, a hátam,tarkom, szemeim fájnak, a hátamon a bőr érzékeny. Legyengulve,levert nem vagyok, az orrom enyhén folyik. Véleménye szerint mi lehet...
        Sajnos rosszul alakult az életem, rettentő sok csalódàsom volt a nőkkel kapcsolatban, ès úgy érzem nem tudok felszedni senkit, akivel szivesen összejönnék. Tapasztalatom leginkább futó kalandokból van, de én nem testi kapcsolatra vágyom, hanem...
        Időközönként hőhullámok jönnek rám. Van hogy sokáig nem jelentkezik, de van hogy mindennapos. Egyik percben fázok, majd szinte ledobálom magamrol a ruhát is. 3 műszakban dolgozok és a nyakam is sokat fáj. van hogy csak napi 4-5 orákat...