• Laboreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornö labor eredményemben hételtérésvan .három honapja fájaválam hátam néha nehezen veszem alevegöt ,kétnapja voltam melkas röngenen AMBULÁNS LAP .Arekesz.norm.hejzetű,éles szélű. A sinusok szabadok. A tűdökben parenchymas árnyék nem látható. szabályos hilusi érrajzolat.a sziv nem nagyobb,norm.tág aorta..LABOR EREDMÉNYEM, karbamid.2,2 mmol referencia 2,5-7,5 . trigliceridek. 4,8mmol referencia.2,8-5,2. vas.10,6umol .referencia.12,5-32,2.transzferrin.telitetség 15/ referencia.16-45. neutrofil.8,52giga referencia. 1,80-7,70. neutropfil.77,70/ .referencia.45,00-70,00.limfocita.16,80/ referencia 20,00 -45,00 LEGYEN SZIVES VÉLEMÉNYT MONDANI MERT NYAGYON AGGODOM elöreis köszönöm

        Dr. Hamar Péter válasza a laborérték témában

        Kedves Uram, A labor-eredményei nem adnak okot különösebb aggodalomra. A mellkas röntgenről leírt leletben semmilyen kóros eltérés nem található. A labor értékek enyhe vérszegénységre, vashiányra utalnak, ami magyarázhat némi fáradékonyságot. A transzferrin a vasat szállító fehérje a vérben ennek minimálisan csökkent a telítettsége, és a vér vas koncentrációja is kicsit alacsonyabb. A vashiány kezelésére érdemes több húst, zöldséget fogyasztani. Az alacsony karbamid jó, ennek az emelkedése lenne kórjelző. A neutrofil granulocita szám kis mértékű emelkedése lehet normális, de utalhat a szervezetben zajló valamilyen enyhe, átmeneti gyulladásra. A limfocita szám csökkenés szintén kismértékű, önmagában nem kórjelző. A laborparaméterek referencia tartományát úgy állapítják meg, hogy 100 egészséges ember értékeiből képzett görbe két végét: a szélső 2,5 %-ot levágják. Ami e közé esik, azt tekintjük "normálisnak" kis fokú eltérés nem legtöbbször nem kóros. Ha tünetei (vállfájdalom, nehéz légzés) nem szűnnek érdemes a vizsgálatot megismételni, de ezek a labor értékek önmagukban nem adnak okot aggodalomra. tisztelettel,

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Hamar Péter
        Dr. Hamar Péter, klinikai laboratóriumi szakorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 03., 19:04; Megválaszolva: 2011. október 05., 17:28

        Tudjon meg többet: laborérték
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr/nő! Pár hete a nagy esőzések alatt befolyt a víz a padlásra, ahol megállt a víz, és a gipszkartonon keresztül átpenészedett a gyerekszoba plafonja. Kb 5 db 2-3 és 4-5 centis foltról beszélünk. Mikor észrevettem Sanytollal...
        Jónapot!Megkaptam a véreredményemet és tudni szeretném mit jelentenek az adatok.Nagy a baj? MPV:7,80 Vizelet leukocyta:500,00 Vizelet vér:25,00 Nőgyógyásznál már voltam ,méhszájsebem van.Kaptam klion kúpot.Összefüggésben van a...
        Jó napot! Kb fél éve van egy csomó a nyakamon jobb oldalt a fülem mögött, amivel nem nagyon foglalkoztam ezidáig, de már vannak más tünetek is! Napi 10-15 alkalommal belenyilaló fájdalom jelentkezik, szédüléssel, illet olyan mintha...
        ét6kezést követően erősen izzadok a fejemen és hátamon.Már többször kaptam (a leizzadás miatt) tüdő- gyulladáat, és légúti hurutokat.Az antibiotikumok legyengítettek. A gyógyszereim nem írnak izzadásos melléktünetet. Kérem szíves...
        Kedves szakértő! 18 éves lány vagyok, és az orvosi egyetemre kell vérvétel. FÉl éve már voltam egyszer, akkor szinte minden értékem a normálisan alacsonyabban volt. Most megkaptam, és az összkoleszterinem 5,20 helyett 8,05. :( Nagyon...
        Az utóbbi időben nagyon fájnak a jobb lábam újjai, főként a nagy újj és második újj. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma, hová forduljak. Nem hideg a lábam, de erős fájdalmam van. Ebben kérem segítségüket.
        Igh hiányt a kórosan alacsony helper szint okozza. Egy ilyen leletet találtam itthon még 2001-ből. Ez kezelhető betegség, vagy milyen hatással lehet a továbbiakra nézve?
        A kerdesem a következök alacsony vernyomasal rendelkezem par honapja kb 2-3 hetente 1-1 alkalomal szedüles neha hanyinger söt egy parszor elajulasig vezet ez a dolog nehezen mulik el akar több oraig is tarthat mire elmulik a szedüles ,elajulas utan is...
        Kedves doktor no/ur! Edesapamat evekkel ezelott hatsofali infarktussal kezeltek, ezaltal cukorbeteg lett es erszukulettel mutottek, a combtovenel halot raktak be. Azote leszazalekoltak, nem dolgozhat. En jelenleg Angliaban elek es nagyon szeretnem ha...
        Üdvözlöm! 17 éves fiú vagyok,egészen idén májusig semmilyen fajta nyirokcsomó duzzanatom nem volt(legalább is semmi említésre méltó).Május 8.-án akaratlanul észrevettem egy nyaki nyirokcsomóm duzzanatát ,amely kicsivel volt nagyobb egy...
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 6 éve látásjavító lézeres szemműtétem volt, azóta panaszmentes voltam. Az utóbbi időben azonban romlást tapasztaltam a látásomban így elmentem megvizsgáltatni. A bemérés alapján a bal szemem 0,5-et romlott a...
        Tisztelt Allergológus! Mióma kezelésére kezdtem el szedni az Esmya nevű gyógyszert. 3hete. kb 1hete tele lett a mellem alatt a hátam , lapockaközött, a vállam -hónaljárokig lehúzódva a köldök vonaláig és bennt a köldökben is hólyagos...
        Udvozlom 49 az édesapám,nem dohányzik,nem iszik alkoholt,egészségesen él,sokáig focizott.Napi rendszerességgel végez fizikai munkát.Szívzorejt állapitottak meg nála nemrég.A vérnyomása nagyon ingadozik,egyszer alacsony egyszer...
        Kedves Webbeteg! Tegnap felfedeztem a szemoldokcsontom felett egy duzzanatot, ami hosszukas tehat nem csomo, megmutattam haziorvosnak azt mondta egy er van begyulladva kremezzem gyulladascsokkentovel, es borogassam, 4-5 nap alatt el kell mulnia, ez a bal...
        Kedves Doktor Úr/Nő ! Az lenne a kérdésem hogy a (túlzott/alkalmi) maszturbációtól butulhat-e az ember vagy romolhat-e tőle a látása? Válaszát előre is köszönöm.