• Túl sok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Anyósom 66 éves,túlsúlyos nő.Orvoshoz nem jár,kizárólag háromhavonta a gyógyszerei felíratása miatt.Húsz éve szedi a gyógyszereit,mindenféle orvosi kontroll nélkül,úgy értem sosem történik egy vérnyomásmérés,az orvos sosem kérdi meg hogy érzi magát csak felírja a gyógyszereket.Ez az egyik gondom,mert szerintem ez roppant felelőtlen orvosi magatartás,hisz változhat valakinek az egészségügyi állapota és ez esetben lehet hogy bizonyos gyógyszereket abba kellene hagyni vagy más dózisban szedni.Elképesztő mennyiségű gyógyszert szed az anyósom,több ezer forint értékben,véleményem szerint többet is indokolatlanul,ráadásul még véletlenül sem az orvos által felírt adagban,mert úgy gondolja ő tudja miből mennyit kell szedni.Felsorolnám:Quamatel,Cordaflex,Apranax,Paxirasol,Humapronol,emellett Spersallerg szemcsepp,Nasivin orrcsepp,Coldrex tabletta,és számos vitamin,étrendkiegészítő.Úgy érzem teljes tévúton jár,mert azt gondolja,hogy a vény nélkül kapható szerek nem lépnek kölcsönhatásba a többi gyógyszerrel.Ezen kívül úgy hord szemüveget,hogy soha szemész nem látta(ez volna a másik kérdésem,hogy ártalmasak-e a boltokban kapható olvasószemüvegek).Meg kell említenem azt is,hogy a lakásából soha nem jár ki,házimunkát nem végez,hajnalig internetezik,aztán pedig másnap délutánig alszik és roppant egészségtelenül étkezik.Kérem erősítsen meg abban,hogy ez így nem normális és hogy ha nem változtat a szokásain,nem lesz jó vége.Nem tudjuk rávenni,hogy orvoshoz menjen,márpedig kontroll nélkül ilyen gyógyszereket szedni nem vezet jóra.Várom válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Kérdező! Valóban javasolt a rendszeres orvosi kontrollvizsgálatra eljárni, illetve a gyógyszereket az orvos által előírt dózisban és ideig szedni, a vény nélküli készítmények szedésével kapcsolatosan is érdemes az orvos tanácsát kikérni. A beteget viszont az ő beleegyezése nélkül orvosi vizsgálatra kötelezni nem lehet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. szeptember 24., 12:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: