• Túl sok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Anyósom 66 éves,túlsúlyos nő.Orvoshoz nem jár,kizárólag háromhavonta a gyógyszerei felíratása miatt.Húsz éve szedi a gyógyszereit,mindenféle orvosi kontroll nélkül,úgy értem sosem történik egy vérnyomásmérés,az orvos sosem kérdi meg hogy érzi magát csak felírja a gyógyszereket.Ez az egyik gondom,mert szerintem ez roppant felelőtlen orvosi magatartás,hisz változhat valakinek az egészségügyi állapota és ez esetben lehet hogy bizonyos gyógyszereket abba kellene hagyni vagy más dózisban szedni.Elképesztő mennyiségű gyógyszert szed az anyósom,több ezer forint értékben,véleményem szerint többet is indokolatlanul,ráadásul még véletlenül sem az orvos által felírt adagban,mert úgy gondolja ő tudja miből mennyit kell szedni.Felsorolnám:Quamatel,Cordaflex,Apranax,Paxirasol,Humapronol,emellett Spersallerg szemcsepp,Nasivin orrcsepp,Coldrex tabletta,és számos vitamin,étrendkiegészítő.Úgy érzem teljes tévúton jár,mert azt gondolja,hogy a vény nélkül kapható szerek nem lépnek kölcsönhatásba a többi gyógyszerrel.Ezen kívül úgy hord szemüveget,hogy soha szemész nem látta(ez volna a másik kérdésem,hogy ártalmasak-e a boltokban kapható olvasószemüvegek).Meg kell említenem azt is,hogy a lakásából soha nem jár ki,házimunkát nem végez,hajnalig internetezik,aztán pedig másnap délutánig alszik és roppant egészségtelenül étkezik.Kérem erősítsen meg abban,hogy ez így nem normális és hogy ha nem változtat a szokásain,nem lesz jó vége.Nem tudjuk rávenni,hogy orvoshoz menjen,márpedig kontroll nélkül ilyen gyógyszereket szedni nem vezet jóra.Várom válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Kérdező! Valóban javasolt a rendszeres orvosi kontrollvizsgálatra eljárni, illetve a gyógyszereket az orvos által előírt dózisban és ideig szedni, a vény nélküli készítmények szedésével kapcsolatosan is érdemes az orvos tanácsát kikérni. A beteget viszont az ő beleegyezése nélkül orvosi vizsgálatra kötelezni nem lehet.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. szeptember 24., 12:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...