• Hasnyálmirigy?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő.Tegnap a múlthéten voltam laborba mert az utóbbi egy hétben fáj a fejem ,szédülök és nagyon fáradékony vagyok.A leleten az Se.lipáz 95 lett a normálérték 60-ig jó.A többi érték jó lett.Azt mondta a háziorvos hogy ez nem nagy eltérés és hogy nem kell ezzel törődni és hogy majd egy hónap múlva megint mennyek laborba.De ezzel engem nem nyugtatott meg mert ha beütöm a a keresőbe az hogy lipáz egyből a hasnyálmirigy gyulladást vagy a hasnyálmirigyrákot dobja ki.Egyébként nincsenek hasi panaszaim.Ön szerint sem nagy ez az eltérés?És mitől lehet ?Válaszát köszönöm,Judit.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a lipáz témában

        Kedves Kérdező! Egyetértek a háziorvosával, különösen, ha nincs hasi panasza. A szérum lipáz-emelkedést valóban hasnyálmirigy gyulladásban szoktuk látni, ilyen fokú eltérésnél zsír- és fűszerszegény diéta tartását javasolnám, ha panasz nem jelentkezik, akkor 1 hónap múlva elég a kontroll, és ha továbbra is fennáll a laboreltérés, hasi Uh vizsgálat végzése szükséges. Hasi panaszok esetén azonnal forduljon orvoshoz!


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 11:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: