• Nagyon kínos.... a nedves kézfogás...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan problémával fordulok Önökhöz , ami már jó ideje kínoz és bizony eléggé kínos is..A tenyerem a talpam egész nyáron és van , hogy télen is jelentősen izzad. Nem merek nyáron papucsban járni, mert tiszta víz az egész talpam és a lébfejem oldala is valamint a lábujjak is. Borzasztó kellemetlen, pedig nekem is jobban esne a 30 fokos hőségekben papucsban szaladgálni, vagy szandálban. Ugyanez a probléma fennál a comb és fenék tájékon is, tehát amikor leülök kicsit hosszabb időre akkor előfordul, hogy a nadrágon vizes folt látszik, tehát a szoknyát e is felejthetem... Ez nagyon kényelmetlen és kellemetlen érzés és ha erre gondolok akkor még intenzívebb az izzadás, ami az arcomon is előfordul, főleg, ha szorult helyzetbe kerülök.... Nemrégen volt pajzsmirigy vizsgálatom, ami teljesen normális eredményt hozott. Ezzel a problémával felkerestem a háziorvosomat, aki igazából nem tudott mit mondani erre a problémára. Hova fordulhatnék segítségért és lehet-e egyáltalán ezzel a betegséggel - mert szent meggyőződésem, hogy ez nem normális dolog - kezdeni valamit. Válaszukat nagyon szépen megköszönöm már előre is!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a izzadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Meg tudom érteni, hogy mennyire kellemetlen lehet ez a helyzet magának. A legfontosabb vizsgálat amit ilyen panaszok esetén el kell végezni az valóban a pajzsmirigy vizsgálat, amely az Ön esetében megtörtént és leírása alapján teljesen normális lett. A fokozottabb izzadás lehet alkati tulajdonság, amelyet fokozhat a szorongás és legnagyobb valószínűséggel ez a helyzet áll fenn az Ön esetében is. Próbáljon használni jobb minőségű izzadás gátló dezodorokat, hintőport (nyugodtan tehet a talpára, combjai közé) illetve testpermeteket, amennyiben az izzadáson kívül egyéb panaszai (pl.: régóta fennálló láz, fáradékonyság, idegesség, nagy mértékű fogyás) is vannak forduljon vele házi orvosához további kivizsgálás céljából, mivel egyéb betegségekhez (pl.: fertőző betegség, daganatos megbetegedések) is társulhat fokozottabb izzadás, de climax körüli nők esetében, a climax során megváltozott hormonháztartás is vezethet ilyen panaszokhoz.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-08 17:20:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?