• Mellnövelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretnék érdeklődni erről a tabletáról mert fogamzásgátlót szedek és lehet valami mellékhatása ha ezt is szedem? Puritans Fenugreek 610mg/100db Rövid leírás: Klimax csökkentő, stresszoldó, vágykeltő, férfiaknál hajnövesztő hatású, nőknél mellnövelő, méh összehúzó. Kiterjesztett leírás: Gyógyhatását elsősorban a szteroid jellegű szaponinoknak és a nyálkás rostoknak tulajdonítják. A szaponinok gátolják a koleszterin felszívódását és szintézisét, a rostok a vércukorszint csökkentését segíthetik. Mérsékelt érelmeszesedésben és nem inzulinfüggő (2-es típusú) cukorbetegségben szenvedő pácienseknél a görögszéna lejjebb viheti a vércukor- és a koleszterinszintet. A görögszénamag javítja a szoptató kismamák tejelválasztását. Áldott állapotban szedése tilos, mert méhösszehúzó, így vetélést okozhat. Természetes szteroidjai kedvezően befolyásolják a menstruációs ciklust. Enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteit (PMS), csökkenti a változó kor (menopauza) panaszait, mérsékli a depressziót. Ásványi anyagai és egyéb összetevői segítik a csontritkulás megelőzését. A klasszikus afrodiziákumok közé sorolják: nemcsak a nemi vágyat serkenti, fogamzásgátló is. Úgy vélik, emellett serkenti a férfiak hajának növekedését és erősíti a nők méhét. Fájdalomcsillapító hatású; belsőleg alkalmazva csillapítja a köhögést. Jelentős eredményeket értek el vele a TBC és a csontvelőgyulladás gyógyításánál, az epehólyag kezelésénél. Gyomorfekély, krónikus gyomor- és bélhurut esetén is jó hatású. Mint szájbetegségek elleni szert is számon tartják. Alkalmas belső zavarok gyógyítására, légúti megbetegedések kezelésére. Gyomor és bélhurut ellen beöntésre, hasmenés ellenszereként, aranyér és végbélgyulladás esetén gyógyszerként. A Fenugreek az összes forgalomban levő mellnövelő- és feszesítő legfontosabb alapanyaga. Gyors felszívódású. 18 éves kor alatt nem ajánlott!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mellnövelés témában

        Kedves Kérdező! Ez a szer nem minősül gyógyszernek, azaz hatását nem kell, hogy klinikai vizsgálatok igazolják, tehát szakirodalmi adatok nem erősítik meg a fentieket.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 28., 10:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 15:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: