• vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A múltkori levelemre válaszolva kérte,hogy írjak referenciaértékeket is. Olyan nincs a leletemen, hogy referenciaérték, csak olyan, hogy normál érték. Nem tudom, hogy ez ugyan az-e, ezért leírom. Ez volt a levél, kiegészítem a normál értékekkel: Hat hetes terhes vagyok, a vérképemben van némi rossz érték. Remélem tud nekem segíteni, hogy melyik rövidítés mit jelent és mit lehet tenni, hogy ne ilyen legyen. MONO: 8.5 % /2-8-ig jó/ EO: 0.8 % /2-4-ig jó/ Hgb: 118 g/L /119-160-ig jó/ Triglycerid: 0.38 mmol/l 0.55-1.85-ig jó/ HDL-Cholesterin: 1.78 mmol/l /0.9-1.7-ig jó/ Válaszát előre is köszönöm: Erika

        Dr. Csuth Ágnes válasza a laboreredmény témában

        Kedves Erika! a normálérték ugyanaz, mint a ref. érték, köszönjük a kiegészítést.A leletében lévő eltérések minimálisak, enyhe vérszegénység igazolódott, de ez még teendőt nem igényel, az alacsony triglic. szint inkább kívánatos, mint rossz, a magasabb HDL szintén inkább jobb.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 12:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 15:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: