• Vérvizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni, hogy az emelkedett MPV érték mit is jelet, és hogy van-e valamilyen jelentősége. MPV érték: 14,1Referenciatartomány: 6,5-12 között van. Vérképem további értékei: Süllyedés 2 ref: 2-20 Fehérvérsejt 9,2 ref: 4,0-10,0 neutrohil 64,4 ref:40,0-80,0 eosinopil 1,1 ref: 0,0-7,0 basophil 0,3 ref: 0,0-2,5 monocyta 4,3 ref:0,0-12,0 lymphocyta 28,4 ref:10,4-45,0 LUC 1,5 ref:0,0-5,0 neutrophil 5095 ref:2,00-6,90 eosinophil 0,11 ref: 0,00-0,70 basophil 0,03 ref:0,00-0,20 momocyta 0,40 ref:0,00-0,90 lymphocyta 2,62 ref:0,60-3,40 vörösvértest 4,45 ref:4,00-5,20 haematokrit 0,40 ref:0,35-0,45 MCV 90,5 ref:80,0-101,0 MCH 31,4 ref:27,0-34,0 MCHC 347 ref:315-360 RDW 11,9 ref:11,6-14,8 microcytosis 0,3 ref:0,0-2,5 macrocytosis 0,3 ref:0,0-2,5 hypochromasia 0,1 ref:0,0-4,0 hyperchromasia 0,9 ref: 0,0-4,0 thrcyta 183 ref:150-400 MPV 14,1 ref:6,5-12,0 prothrombin 87 ref: 80-120 prothrombin idő 13,6 ref:12,4-15,1 INR 1,09 ref: 0,90-1,15 Glükoz 0 perc 4,7 Koleszterin 3,4 ref:3,1-5,5 Triglicerid 0,78 ref: 0,50-2,00 Bilirubin 8,4 ref: 0,0-21,0 Karbamid 2,5 ref: 2,5-8 Kreatinin 71 ref: 2,5-8 GFR >60,0 ml/min/ 1.73 m2 Húgysav 230 ref: 148-357 Alkalikus foszfát 113 ref: 64-300 GOT 14 ref:1-46 GPT 8 ref: 1-49 GGt 15 ref: 5-32 Nátrium 142 ref: 135-148 Kálcium 2,45 ref: 2,25-2,61 Foszfát 1,12 ref: 0,85-1,45 VAs 18,4 ref: 6,6-26,0 Öszfehérje 71,0 ref: 60,0-85,0 albimin 50,0 ref: 35,0-50,0 CRP 0,3 ref: 0,0-5,0 Egy héttel ezelőtti leleteim: Vas: 22,8 ref: 10,7-32,2 Fehérvértest 11,6 ref: 4,0-10,0 Vörösvértest 4,34 ref: 3,80-6,50 Hemaglobin 14,3 ref: 11,5-17,0 Hematokrit: 42,3 ref: 37,0-54,0 ált. VVT-Térf. /MCV 98,4 ref:80,0-100,0 VVT HBG Tart. /MCH 98,4 ref: 80,0-100,0 Thrombocyta 184 ref: 150-500 Thrombocyta ált. térf 11,73 ref: 6,0-11,00 segment 71,2 ref: 55,0-70,0 lymphocyta 209 ref: 25,0-40,0 monocyta 6,1 ref <11,0 eosinophyl 1,3 ref >5,0 basophyl 0,5 ref: >1,5 segment abs. 8,23 ly.abs: 8,23 ly. abs.: 2,41 mo.abs: 0,70 eo.abs: 0,15 ba.abs 0,06 Jelezném, hogy egyik vér vizsgált sem éhgyomorra történt mindkét alkalomnál délután vettek vért. Van jelentősége hogy magasabb az MPV érték? Köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a vérkép témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt labor tökéletes. Az MPV értéknek önmagában nincs jelentősége. Társuló laboreltérések esetén a diagnózis alkotást segíti. Aggodalomra semmi ok.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 23:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 20., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...