• Vérvizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni, hogy az emelkedett MPV érték mit is jelet, és hogy van-e valamilyen jelentősége. MPV érték: 14,1Referenciatartomány: 6,5-12 között van. Vérképem további értékei: Süllyedés 2 ref: 2-20 Fehérvérsejt 9,2 ref: 4,0-10,0 neutrohil 64,4 ref:40,0-80,0 eosinopil 1,1 ref: 0,0-7,0 basophil 0,3 ref: 0,0-2,5 monocyta 4,3 ref:0,0-12,0 lymphocyta 28,4 ref:10,4-45,0 LUC 1,5 ref:0,0-5,0 neutrophil 5095 ref:2,00-6,90 eosinophil 0,11 ref: 0,00-0,70 basophil 0,03 ref:0,00-0,20 momocyta 0,40 ref:0,00-0,90 lymphocyta 2,62 ref:0,60-3,40 vörösvértest 4,45 ref:4,00-5,20 haematokrit 0,40 ref:0,35-0,45 MCV 90,5 ref:80,0-101,0 MCH 31,4 ref:27,0-34,0 MCHC 347 ref:315-360 RDW 11,9 ref:11,6-14,8 microcytosis 0,3 ref:0,0-2,5 macrocytosis 0,3 ref:0,0-2,5 hypochromasia 0,1 ref:0,0-4,0 hyperchromasia 0,9 ref: 0,0-4,0 thrcyta 183 ref:150-400 MPV 14,1 ref:6,5-12,0 prothrombin 87 ref: 80-120 prothrombin idő 13,6 ref:12,4-15,1 INR 1,09 ref: 0,90-1,15 Glükoz 0 perc 4,7 Koleszterin 3,4 ref:3,1-5,5 Triglicerid 0,78 ref: 0,50-2,00 Bilirubin 8,4 ref: 0,0-21,0 Karbamid 2,5 ref: 2,5-8 Kreatinin 71 ref: 2,5-8 GFR >60,0 ml/min/ 1.73 m2 Húgysav 230 ref: 148-357 Alkalikus foszfát 113 ref: 64-300 GOT 14 ref:1-46 GPT 8 ref: 1-49 GGt 15 ref: 5-32 Nátrium 142 ref: 135-148 Kálcium 2,45 ref: 2,25-2,61 Foszfát 1,12 ref: 0,85-1,45 VAs 18,4 ref: 6,6-26,0 Öszfehérje 71,0 ref: 60,0-85,0 albimin 50,0 ref: 35,0-50,0 CRP 0,3 ref: 0,0-5,0 Egy héttel ezelőtti leleteim: Vas: 22,8 ref: 10,7-32,2 Fehérvértest 11,6 ref: 4,0-10,0 Vörösvértest 4,34 ref: 3,80-6,50 Hemaglobin 14,3 ref: 11,5-17,0 Hematokrit: 42,3 ref: 37,0-54,0 ált. VVT-Térf. /MCV 98,4 ref:80,0-100,0 VVT HBG Tart. /MCH 98,4 ref: 80,0-100,0 Thrombocyta 184 ref: 150-500 Thrombocyta ált. térf 11,73 ref: 6,0-11,00 segment 71,2 ref: 55,0-70,0 lymphocyta 209 ref: 25,0-40,0 monocyta 6,1 ref <11,0 eosinophyl 1,3 ref >5,0 basophyl 0,5 ref: >1,5 segment abs. 8,23 ly.abs: 8,23 ly. abs.: 2,41 mo.abs: 0,70 eo.abs: 0,15 ba.abs 0,06 Jelezném, hogy egyik vér vizsgált sem éhgyomorra történt mindkét alkalomnál délután vettek vért. Van jelentősége hogy magasabb az MPV érték? Köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a vérkép témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt labor tökéletes. Az MPV értéknek önmagában nincs jelentősége. Társuló laboreltérések esetén a diagnózis alkotást segíti. Aggodalomra semmi ok.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 23:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 20., 18:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: