• Túl sok alvás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr / nő! Azt hiszem,túl sokat alszom.Éjszaka mindig 9 órát alszom,ezenkívül délután is aludnom kell 2 órát.Eddig nem aludtam délután,kb 1 hete szoktam rá erre (most meg is tehetem,mert nyári szünetem van),de azt hiszem,ez talán túl sok.És nem tudom,mi lesz velem,ha megkezdődik az iskola (egyetemre járok,estig óráim vannak).A koffeines italoktól sajnos hasmenésem van. Hónapok óta folyamatos álmosság és ásítozás gyötört,nem tudtam az okát (napi 9 órát aludtam,naponta sportoltam akkor is,mint most).Elmentem orvoshoz 2 héttel ezelőtt,csináltak labort.Magnéziumot és folsavat kell szednem.Milgamma injekciót is kaptam 5 alkalommal. Amióta 11 órát alszom naponta,egyáltalán nem ásítozom napközben,és jól érzem magam.De nem tudom,normális-e,hogy nekem 11 órát kell aludnom naponta? Válaszát köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fáradtság témában

        Kedves Kérdező! A laborban milyen eltérések voltak? Például vérszegénység, pajzsmirigy alulműködés okozhat fokozott álmosságot, fáradtságot, de oka lehet még alacsony vérnyomás is, egyes gyógyszerek szedése, pszichés okok, túlhajszoltság is. Szedjen multivitamint, magnéziumot, mérje a vérnyomását, mozogjon sokat, fogyasszon bő folyadékot.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 18:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...