• Általános gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr ! Szokásos éves foglalk.eü.-i vizsgálatom eredménye aggaszt.A Se.ALP:278 U/L, CRP:11mg/L,Rheuma faktor:49 IU/ml,We:23mm/h.Nincs nagyobb rheumatikus problémám, az értékek daganatos betegséget sejtetnek, de nincs panaszom,nőgyógy. és fogászati góc kizárva.Visszakerestem előző évi eredményeimet, amelyek nagyon közeliek valamennyi értéknél,kivéve Rh.faktort,amely 3 éve 35 U/l,azóta minden évben emelkedett,most 49 U/l.Szeretném a bajt megelőzni,kérem véleményezze a laboreredmények lehetséges okait, ill.kérem szíves tanácsát milyen további vizsgálatokkal juthatok tovább a problémám feltárásában.Üdvözlettel.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a reuma faktor témában

        Tisztelt KÉrdező! Ennek a RF szintnek nem kell jelenleg figyelmet tulajdonítani, mert nincsen semmilyen ízületi panasza. Ahány labor, annyi féle mérés, illetve normál értéket adnak meg, ez a 49-es érték sem magas. Egyébként sokízületi gyulladás esetén szokott magasabb lenni az értéke.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 15:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 21:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: