• Verejtékezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő,Doktorúr! másfél hónapja vettem észre magamon,hogy hiába tartom tisztán a hónalj körül,borotválás ,dezodor aluminiumsómentes,használata-mégis izzadságszagot érzek magamon. Nem a nyári meleg okozza ezt az érzést,mert reggel felébredek és érzem sajnos. Nekem kellemetlen,lehet -e betegség a háttérben ,menopauza előtt állok és 40 évesen szültem. Túlsúly sajnos maradt rajtam a háromévvel ezelőtt történt szülésem után. Amúgy a lelkivilágom sem teljes bizonytalan jővőkép,stresszes napok néha,ezek jellemzik a napjaim. Tudom megoldás lenne a fogyás is. Más tünetet nem észlelek magamon.Vérnyomásom rendben. Vizsgáltassam ki magam Ön mit javasol? Válaszát megköszönöm tisztelettel egy 43 éves anya

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Hölgyem! Egyelőre kivizsgálást nem tartanék indokoltnak, hanem az alábbiak figyelembe vételét.Az izzadság rossz szagát nem maga a verejtékezés okozza, hanem a bőrön élő baktériumok, ezért javasolt napközben többször megmosdania vagy megtörölkőznie nedves törlővel. A túlsúlyt is jó lenne leadni, nemcsak az izzadás, hanem a szív- és érrendszeri és egyéb rizikó miatt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 14., 00:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: