• Verejtékezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő,Doktorúr! másfél hónapja vettem észre magamon,hogy hiába tartom tisztán a hónalj körül,borotválás ,dezodor aluminiumsómentes,használata-mégis izzadságszagot érzek magamon. Nem a nyári meleg okozza ezt az érzést,mert reggel felébredek és érzem sajnos. Nekem kellemetlen,lehet -e betegség a háttérben ,menopauza előtt állok és 40 évesen szültem. Túlsúly sajnos maradt rajtam a háromévvel ezelőtt történt szülésem után. Amúgy a lelkivilágom sem teljes bizonytalan jővőkép,stresszes napok néha,ezek jellemzik a napjaim. Tudom megoldás lenne a fogyás is. Más tünetet nem észlelek magamon.Vérnyomásom rendben. Vizsgáltassam ki magam Ön mit javasol? Válaszát megköszönöm tisztelettel egy 43 éves anya

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Hölgyem! Egyelőre kivizsgálást nem tartanék indokoltnak, hanem az alábbiak figyelembe vételét.Az izzadság rossz szagát nem maga a verejtékezés okozza, hanem a bőrön élő baktériumok, ezért javasolt napközben többször megmosdania vagy megtörölkőznie nedves törlővel. A túlsúlyt is jó lenne leadni, nemcsak az izzadás, hanem a szív- és érrendszeri és egyéb rizikó miatt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 14., 00:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...