• Agydaganat vagy pajzsmirígy alulműködés vagy rossz életminőség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kicsit feltünő lett számomra az állandó rossz közérzet és gyengeség érzet. Googlén rákerestem, hogy mik vállthatják ki a rossz közérzetet. Agydaganatra vagy pajzsmirígy alulműködés, erre a két betegségre gyanakszom. Agydaganat egyik tünete a homályos látás ami nálam nem tapasztalható és még a fejem sem fáj de viszont koncentrációs zavaraim vannak. Az étvágyam sem elég jó. Nappal nem bírok olyan sokat enni viszont estére megjön az étvágyam. 6 éve dohányzom.. gondolom a dohányzás is rátesz az étvágytalanságra. Vagy lehetséges, hogy a rossz életminőségem az oka mindennek? Egész nap számítógépezem ,van mikor hajnali 2 -3 ig, nem sportolok, mondhatni szinte mozgás hiányom van. Néha viszont hétvégente kiruccanok itthonról haverjaimmal. Olvastam azt is, hogy az agydaganat és a pajzsmirígy alulműködés is folytonos alvással jár. ezek a betegek sokat alszanak. Ez a tünet sem tapasztalható nálam. Ha viszont hajnali 2-3 -ig netezek akkor nappal sokat alszom. Azért fordulok önökhöz, mert egyik oldalon azt olvastam, hogy e- betegségek tüneteit sokan összekeverik a mozgáshiánnyal.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fáradékonyság témában

        Kedves 22 éves fiatal! A neten nagyon sok hasznos és haszontalan dolgot talál, az öndiagnosztika szerintem nagyon veszélyes, mert nagyon nagyot lehet így tévedni, legjobb lenne inkább szakemberhez fordulnia. A panaszai ráillenek még számos kórképre, de elsőként mégis az életmódban keresendő a hiba, illetve lelki ok jön szóba. Ha akkor se javulnak ezek a tünetek, ha életmódot változtat, akkor van szükség kivizsgálásra, és érdemes nézetni vérképet, vérnyomást, illetve pajzsmirigy funkciót is első körben. A dohányzást hagyja el, mert rákkeltő. Mozogjon, fogyasszon bő folyadékot, étkezzen egészségesen, csökkentse a stresszt!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 16:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?