• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur/Nő!Az igaz hogy a hajhullás kivizsgálása esetén allergia vizsgálatra is kell menni?mert most többen javasolták ugyanis fél éve nagyon allergiás vagyok.és még milyen vizsgálatokra érdemes elmenni?válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt kérdező!

        Hajhullás kialakulhat allergiás mechanizmus alapján, de ezt nem tudjuk vizsgálni allergia teszttel, mert amit vizsgálni tudunk, a légúti, az  élelmiszer és a kontakt allergéneket, azok nem okoznak hajhullást. Hajhullás esetén góckutatás (fül-orr-gégészeti, fogászati, nőgyógyászati vizsgálat, hasi UH, mellkas röntgen), vérvétel (vérkép, ionok, vese- és májfunkció, süllyedés, AST, vas panel, cink, pajzsmirigy hormonok és autoantitestek) javasolt.

        Tisztelettel, Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász szakorvos jelölt

         

        Tisztelt Kérdező!

        A hajhullásnak sokféle oka lehet, így a pontos ok tisztázása összetett feladat, így valóban akár allergiás vizsgálatra is szükség lehet. Hajhulláshoz vezethet: túlzott mennyiségű A vitamin szedése, egyes gyógyszerek mellékhatása (pl.: fogamzásgátló, vérhígító, szalicilátok), drasztikus fogyókúra, stressz, egyes betegségek is járhatnak hajhullással mint például: hajas fejbőr gombás vagy bakteriális fertőzése, vashiányos vérszegénység, pajzsmirigy túlműködés, pajzsmirigy alulműködés, hormonháztartás zavara, autoimmunbetegségek. A hajhullás okának tisztázásában azt tanácsolom, hogy menjen el bőrgyógyász szakorvoshoz.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-07 19:18:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...