• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur/Nő!Az igaz hogy a hajhullás kivizsgálása esetén allergia vizsgálatra is kell menni?mert most többen javasolták ugyanis fél éve nagyon allergiás vagyok.és még milyen vizsgálatokra érdemes elmenni?válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt kérdező!

        Hajhullás kialakulhat allergiás mechanizmus alapján, de ezt nem tudjuk vizsgálni allergia teszttel, mert amit vizsgálni tudunk, a légúti, az  élelmiszer és a kontakt allergéneket, azok nem okoznak hajhullást. Hajhullás esetén góckutatás (fül-orr-gégészeti, fogászati, nőgyógyászati vizsgálat, hasi UH, mellkas röntgen), vérvétel (vérkép, ionok, vese- és májfunkció, süllyedés, AST, vas panel, cink, pajzsmirigy hormonok és autoantitestek) javasolt.

        Tisztelettel, Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász szakorvos jelölt

         

        Tisztelt Kérdező!

        A hajhullásnak sokféle oka lehet, így a pontos ok tisztázása összetett feladat, így valóban akár allergiás vizsgálatra is szükség lehet. Hajhulláshoz vezethet: túlzott mennyiségű A vitamin szedése, egyes gyógyszerek mellékhatása (pl.: fogamzásgátló, vérhígító, szalicilátok), drasztikus fogyókúra, stressz, egyes betegségek is járhatnak hajhullással mint például: hajas fejbőr gombás vagy bakteriális fertőzése, vashiányos vérszegénység, pajzsmirigy túlműködés, pajzsmirigy alulműködés, hormonháztartás zavara, autoimmunbetegségek. A hajhullás okának tisztázásában azt tanácsolom, hogy menjen el bőrgyógyász szakorvoshoz.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-07 19:18:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: