• Kontroll vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Tavaly májusban a májam jobb lebenyéből egy 5x4 cm-es FNH-t távolítottak el. Fél év után az UH nem mutatott elváltozást. A múlt héten CT kontroll vizsgálatra kellett mennem, az eredmény a következő lett: A műtéti területen az artériás fázisban inhomogén kontraszthalmozás látható. A ligamentum falciforme mellett egy 10x15 mm-es rosszul határolt hypodens terület ábrázolódik.Az uterus menagyobbodott, inhomogén kontrasztanyag halmozású. A bal ováriumban 17 mm-es folyadék denzitású képlet látható.Mindkét vesében megfigyelhető egy-egy apró hypodenz képlet a kéregállományban, melyek kis cisztáknak tarthatók.A bal vese középső harmadában 2 mm-es hyperdenz képlet figyelhető. Vélemény: a májban látott hypodens terület benignus jellegű, perfusios eltérésnek tartható elsősorban. Cystae renis l.u. Nephrolithiasis l.d. Megnagyobbodott, inhomogén uterus. Nőgyógyászati vizsgálat javasolt. Cysta ovarii l.s. Minimális szabad hasi folyadék a kismedencében. Kérném szíves véleményezését.

        Dr. Pataky Nóra válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! A májban látott elváltozás jóindulatúnak írják le. Mko. vese cystak. Jobb o. vesekövet írtak le.Bal o. petefészek cysta. Megnagyobbodott, nem egységes szerkezetű méh ábrázolódott, melynek további kivizsgálása indokolt.Keresse fel Nőgyógyászát!


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. július 14., 21:59; Megválaszolva: 2011. július 19., 21:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: