• Mi lehet a baj? Reggelente "kómás" vagyok, de este csak nehezen alszok el

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Dr Nő! A problémám már évek óta tart és nagyon sok orvosnál voltam már ki vizsgáláson(neurológia,kardiológia nem is egy orvosnál,pszihiátria,pszihológus,endokrinológus,sőt még természetgyógyásznál is...).Reggelente mikor felkelek általában fulladok,szédülök és nagyon magas a pulzusom rettentő álmosnak érzem magamat,mint aki egész éjjel nem aludt és ez van minden áldott nap,általában a fáradtság az ami végig kísér egész nap a többi panasz délelőtt szokott lenni,de volt már rá példa hogy nap közben is elő jöttek .Estére viszont kicsit múlik a fáradtság is és nagyon nehezen alszom el.és másnap ugyan ez,és már nagyon elegem van mert emiatt képtelen vagyok a normális életre.Teljesen egészséges életmódot folytatok.De 2006-ban diagnosztizáltak nálam mikroadenómát ami mára úgy néz ki el tűnt és így a gyógyszeremet a bromociptint is el hagyhattam.Pánikbetegségben is szenvedtem,de már arra sem szedek gyógyszert.nagyon sok és sok féle orvosnál jártam,és senki nem talált semmit,de ha nincsen semmi akkor mitől vagyok ennyire rosszul?Szeretném a segítségét kérni mert már nagyon el vagyok keseredve.... A másik problémám pedig hogy télen volt egy megfázásos betegségem amire antibiotikumot kaptam,azóta bal oldalon néha érzek nyilaló fájdalmat lent a hasamban,4d ultrahangon voltam ott nem találtak semmi komolyat azt mondták esetleg egy enyhébb gyulladás.Ittam normaflort kúra szerűen.A másik probléma ami szintén azóta van az a torokfájás,ami nem múlt el teljesen, hol fáj hol nem,most voltam gégészeten kaptam A vitamint és gargalizáló szert,mert száraznak vélték a nyálkahártyát.Tudom hogy egyszerre talán sok kérdést tettem föl,de nagyon reménykedem tud segíteni nekem.Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező ! A reggeli álmosságának, szédülésének oka lehet, ha nem kipihenten ébred, mert este nem tud elaludni. Az alacsony vérnyomás is okozhat fáradtságot, szédüléses panaszokat. A fulladás, szapora pulzus, ha más okot kizártak, pánik-betegség tünete lehet. Kérdés, hogy hétvégén, szabadság alatt is fennállnak-e panaszai. A hasi panasza esetleg emésztéssel, bizonyos ételek fogyasztásával összefüggésben lehet, de alhasi panaszokat krónikus nőgyógyászati gyulladás is okozhat, keressen fel nőgyógyászt is. Remélhetőleg a gégészeten javasolt kezelés a harmadik panaszát megszünteti.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. július 14., 11:05; Megválaszolva: 2011. július 17., 17:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...