• Mi lehet a baj? Reggelente "kómás" vagyok, de este csak nehezen alszok el

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Dr Nő! A problémám már évek óta tart és nagyon sok orvosnál voltam már ki vizsgáláson(neurológia,kardiológia nem is egy orvosnál,pszihiátria,pszihológus,endokrinológus,sőt még természetgyógyásznál is...).Reggelente mikor felkelek általában fulladok,szédülök és nagyon magas a pulzusom rettentő álmosnak érzem magamat,mint aki egész éjjel nem aludt és ez van minden áldott nap,általában a fáradtság az ami végig kísér egész nap a többi panasz délelőtt szokott lenni,de volt már rá példa hogy nap közben is elő jöttek .Estére viszont kicsit múlik a fáradtság is és nagyon nehezen alszom el.és másnap ugyan ez,és már nagyon elegem van mert emiatt képtelen vagyok a normális életre.Teljesen egészséges életmódot folytatok.De 2006-ban diagnosztizáltak nálam mikroadenómát ami mára úgy néz ki el tűnt és így a gyógyszeremet a bromociptint is el hagyhattam.Pánikbetegségben is szenvedtem,de már arra sem szedek gyógyszert.nagyon sok és sok féle orvosnál jártam,és senki nem talált semmit,de ha nincsen semmi akkor mitől vagyok ennyire rosszul?Szeretném a segítségét kérni mert már nagyon el vagyok keseredve.... A másik problémám pedig hogy télen volt egy megfázásos betegségem amire antibiotikumot kaptam,azóta bal oldalon néha érzek nyilaló fájdalmat lent a hasamban,4d ultrahangon voltam ott nem találtak semmi komolyat azt mondták esetleg egy enyhébb gyulladás.Ittam normaflort kúra szerűen.A másik probléma ami szintén azóta van az a torokfájás,ami nem múlt el teljesen, hol fáj hol nem,most voltam gégészeten kaptam A vitamint és gargalizáló szert,mert száraznak vélték a nyálkahártyát.Tudom hogy egyszerre talán sok kérdést tettem föl,de nagyon reménykedem tud segíteni nekem.Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező ! A reggeli álmosságának, szédülésének oka lehet, ha nem kipihenten ébred, mert este nem tud elaludni. Az alacsony vérnyomás is okozhat fáradtságot, szédüléses panaszokat. A fulladás, szapora pulzus, ha más okot kizártak, pánik-betegség tünete lehet. Kérdés, hogy hétvégén, szabadság alatt is fennállnak-e panaszai. A hasi panasza esetleg emésztéssel, bizonyos ételek fogyasztásával összefüggésben lehet, de alhasi panaszokat krónikus nőgyógyászati gyulladás is okozhat, keressen fel nőgyógyászt is. Remélhetőleg a gégészeten javasolt kezelés a harmadik panaszát megszünteti.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. július 14., 11:05; Megválaszolva: 2011. július 17., 17:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: