• Gyógyszer helyettesítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr! Segítségét szeretném kérni gyógyszerválasztásban/helyettesítésben. Olcsóbb gyógyszert szeretnék, a jelenleginél, eben szeretném kérni tanácsát. Betegségeim: magas szemnyomás, magas vérnyomás, illetve magas pulzus.gyógyszeres cukorbeteg, 2 stroke(maradványtünet nélkül), érszűkület ( nyáron 80%-os nyaki érműtét, ami sikeres volt) gyógyszereim: Peritol4 2*1, Athrombin75 1*1, tenox10 1*1, meforal1000 2*2, aspirin protect100 1*1, nootropil1200 2*1, chinotal400 3*1, nebivolol5 1*1, meramyl5 1*1, huma-timolol5 2*1. illetve ajánlja -e Ön, ennyi gyógyszer szedését egyszerre. több fajta gyógyszer is van 1 fajta problémára. Segítségét előre is köszönöm!!!! Tisztelettel: Ferenc

        Dr. Szanyi Andrea válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Kérdező ! Nem tisztem az Ön beállított kezelésén változtatni. Sajnos, a leírtak alapján mind a vérnyomására, mind az érbetegségére többféle gyógyszer szedésére lehet szükség. A felsorolt gyógyszerek az azonos hatóanyagúak közül az olcsóbbak közé tartoznak.Kiadásainak mérséklésére beszélje meg háziorvosával, hogy jogosult-e Ön közgyógyellátásra.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. július 13., 17:56; Megválaszolva: 2011. július 14., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...