• Gyógyszer helyettesítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr! Segítségét szeretném kérni gyógyszerválasztásban/helyettesítésben. Olcsóbb gyógyszert szeretnék, a jelenleginél, eben szeretném kérni tanácsát. Betegségeim: magas szemnyomás, magas vérnyomás, illetve magas pulzus.gyógyszeres cukorbeteg, 2 stroke(maradványtünet nélkül), érszűkület ( nyáron 80%-os nyaki érműtét, ami sikeres volt) gyógyszereim: Peritol4 2*1, Athrombin75 1*1, tenox10 1*1, meforal1000 2*2, aspirin protect100 1*1, nootropil1200 2*1, chinotal400 3*1, nebivolol5 1*1, meramyl5 1*1, huma-timolol5 2*1. illetve ajánlja -e Ön, ennyi gyógyszer szedését egyszerre. több fajta gyógyszer is van 1 fajta problémára. Segítségét előre is köszönöm!!!! Tisztelettel: Ferenc

        Dr. Szanyi Andrea válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Kérdező ! Nem tisztem az Ön beállított kezelésén változtatni. Sajnos, a leírtak alapján mind a vérnyomására, mind az érbetegségére többféle gyógyszer szedésére lehet szükség. A felsorolt gyógyszerek az azonos hatóanyagúak közül az olcsóbbak közé tartoznak.Kiadásainak mérséklésére beszélje meg háziorvosával, hogy jogosult-e Ön közgyógyellátásra.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. július 13., 17:56; Megválaszolva: 2011. július 14., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: