• Betegelhelyezés vészhelyzetben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Palásti Mónika nevű leányom 1996 -ban szenvedett (vétlen utasként) súlyos balesetet. 1997 óta otthoni ápoláson van, Budapesti lakásában. Édesanyja (68 éves) lakik vele. A napi ellátását, ápolását ápoló szolgálat segíti, általában napi 6-10 órában. Közreműködik még gyógytornász és logopédus. Én vagyok a gondnoka, de már 35 éve nem élek velük. Előrehaladott korunkra és betegségeinkre való tekintettel gondként merül fel a Mónika jövőbeli ellátása. Szeretnénk egy olyan lehetőséget, hogy ha már az édesanya nem tudjuk Őt odahaza ellátni, vagy ennél is súlyosabb helyzet áll elő akkor se maradjon ellátatlanul. Kérem szépen a segítségüket, tanácsaikat. Szívélyes üdvözlettel;

        Nurse Háziápolás válasza a betegápolás témában

        Tisztelt Uram! Sajnos nem bővelkedünk lehetőségekben ma Magyarországon az Önökéhez hasonló helyzetben. Több részleges megoldás is kínálkozik ugyan, de egyik sem kimondottan a balesetben sérült és önmagát ellátni képtelen emberek részére a legalkalmasabb. Számos alkalommal tapasztaltam, hogy ilyen helyzetben idősek otthona, egyéb segítőházak voltak a hozzátartozók számára - más megoldás híján - az egyetlen megoldás. Bevallom, én egy korábbi ügyfelünkhöz fordultam tanácsért, akinek a lányát zebrán gázolták el 5 éve. Számomra ők tudtak a legtöbb információval ellátni a válaszadáshoz, de valójában a részletek teljes megismerése nélkül sem én, sem ők nem tudnak körültekintő választ adni Önöknek. A kérésem az lenne, hogy amennyiben Ön úgy látja, hogy szívesen tájékozódna akár tőlem, akár egy Önökhöz hasonló helyzetben lévő családtól a lehetőségeket illetően, megköszönném, ha megkeresne engem az [email protected] e-mail címen vagy a 06 1 4130327-es számon, hogy megadhassam Önnek volt ügyfelünk elérhetőségét vagy egyeztethessünk a részetekről. Volt ügyfelünk felajánlotta, hogy nagyon szívesen segít akár lelkiekben, akár információkkal az Önök helyzetében. Várom szíves válaszát! Tisztelettel: Laskovics Gergely

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Nurse Háziápolás
        Tegye fel betegápolással kapcsolatos kérdéseit! Tőle szeretnék kérdezni

         Nurse Háziápolás

        Kérdés: 2011. július 01., 11:22; Megválaszolva: 2011. július 07., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...