• Hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot kivanok! 38 eves nő vagyok es tobb mint egy hete iszonyuan faj a hatam! A fajdalom elore is sugarzik,illetve azt nem tudom eldonteni elolrol sugarzik e hatra. Nagyon faj a gyomrom szaja felsugarzik a mellkasba is,de inkabb a hatmra es a gyomorszajra jellemzo az eros fajdalomin. Hanyingerem is van nagyon. Csinaltak ket nap alatt 2 EKG-t,mindegyik negativ lett,felmerult az akut hasnyalmirigy gyulladas is,de a laborleletek ezt megcafoltak. Ezert elkuldtek fizioterapias kezelesre. Mar 3 napja jarok,de semmi valtozas,ugyanolyan erosen faj a gyomrom es a hatam is. En attol tartok megis sziveredetu,csak nem latszik az EKG-n. Hiaba mondom,nem veszik figyekembe,azt mondjak nem arra utalnak a jelek. De en szkeptikus vagyok,mert iszonyu fajdalmaim vannak a fizioterapias kezeles mellett is. Azt szeretnem kerdezni,hogy letezik olyan,hogy EKG-n ne latszon egy esetleges szivproblema,vagy ennyire fajdalmas tud lenni a gerinc,esetleg gyomorfekely vagy gasztritisz is sugarozhat hatra. A tavaly csinaltak egy cardio CT-t Budapesten,teljesen negativ volt. Remelem letudtam irni a fajdalmakat annyira erthetoen,hogy valaszolni lehessen ra. Elore is nagyon koszonom valaszukat!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hátfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Panaszai hátterében az elvégzett vizsgálatok alapján kevéssé valószínű, hogy szívbetegség áll. A leírt panaszok alapján gyomorfekély illetve reflux betegség lehetősége felmerül. Ennek igazolására gastroscopias (gyomortükrözés) vizsgálat válhat szükségessé.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. június 23., 18:52; Megválaszolva: 2011. június 26., 17:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: