• Nyaki nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 éve már hogy egyre nővekvő nyírokcsomót találtak jobb oldalt mandula környékén,kiis vették a mandulám mert állandó gyulladás és válladékozás elviselhetetlen volt,de kiderült nem a mandula okozta,mert a nyírokcsomó váladékozott tovább műtét után is.3éve 2cm volt azt tmondta az orvos ne dohányozzak,kerüljerm a hideg-meleg fűszeres ételt italt és nemlesz vele problémám.Akkor nézték utoljára uh-n.Már nemcigizem,1éve és próbálom betartani az utasítást de csak begyullad néha.Kérdezném elrákosodhat e a nyaki nyírokcsomó(sokéven át dohányoztam)?És mekkorára kell nőnie mi az a határ amikor kiműtik?Ha nyelek néha olyan mintha egy golyót éreznék a nyírokcsomó helyén.Választ köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! Legyen a nyirokcsomóról ultrahang és keressen fel nagyobb centrumban működő fül-orr-gégészeti szakrendelést. A nyirokcsomó krónikus gyulladása jelenthet gondot és nem a rosszindulatú daganat kialakulásától kell félni. Nem csak a méret dönt a műtétről, hanem ha panaszt okoz akkor is indokolt az eltávolítás.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 22., 23:51; Megválaszolva: 2011. június 25., 16:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...