• Nyaki nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 éve már hogy egyre nővekvő nyírokcsomót találtak jobb oldalt mandula környékén,kiis vették a mandulám mert állandó gyulladás és válladékozás elviselhetetlen volt,de kiderült nem a mandula okozta,mert a nyírokcsomó váladékozott tovább műtét után is.3éve 2cm volt azt tmondta az orvos ne dohányozzak,kerüljerm a hideg-meleg fűszeres ételt italt és nemlesz vele problémám.Akkor nézték utoljára uh-n.Már nemcigizem,1éve és próbálom betartani az utasítást de csak begyullad néha.Kérdezném elrákosodhat e a nyaki nyírokcsomó(sokéven át dohányoztam)?És mekkorára kell nőnie mi az a határ amikor kiműtik?Ha nyelek néha olyan mintha egy golyót éreznék a nyírokcsomó helyén.Választ köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! Legyen a nyirokcsomóról ultrahang és keressen fel nagyobb centrumban működő fül-orr-gégészeti szakrendelést. A nyirokcsomó krónikus gyulladása jelenthet gondot és nem a rosszindulatú daganat kialakulásától kell félni. Nem csak a méret dönt a műtétről, hanem ha panaszt okoz akkor is indokolt az eltávolítás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 22., 23:51; Megválaszolva: 2011. június 25., 16:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: