• Fokozott lábizzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Körülbelül másfél éve kezdődött az erős lábizzadásom. Elég kellemetlen, hiszen a cipőmben erős bűz keletkezik és annak levételekor méterekre elterjed, főleg akkor, ha zokni nélkül használom, ami melegebb idő esetén, szandálban elkerülhetetlen. Szinte minden anyagú cipőt kipróbáltam már... Nem viszket és nincs bőrpír sem, nem is hámlik. Bőrkeményedés minimálisan van jelen. Arra szeretnék választ kapni, hogy lehet-e ez hormonális probléma a koromnál fogva vagy bőrgomba esetleg (bár erre utaló jel nincs). Illetve, hogy milyen kezeléssel tudnám megszüntetni. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! A cipők kifertőtlenítése javasolt, ehhez formalinos kendőt kell használni, és a cipőt lezárt tasakba kell helyezni több órára. Az izzadás ellen alkalmazzon solutio antisudorica oldatot, ez hatékony a panaszok megelőzésében. Ha a fokozott izzadás nemcsak melegben alakul ki, akkor ellenőriztesse a pajzsmirigy-funkciót!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 07., 23:49; Megválaszolva: 2011. június 08., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: