• Nyirokcsomó megnagyobbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr! Már kb. nyolc hónapja vettem észre a nyakamon, hogy az egyik nyirokcsomón megnagyobbodott. Fájdalmatlan. Most voltam UH-on, ahol 24mm, echoszegény nyirokmirigy duzzanatot irtak a leletre. Most már nagyon félek, hogy mi lehet ez a duzzanat, és miért nem műlik el? Ha valami komolyabb betegségem lenne, akkor már lenne más tünetem is a nyolc hónap alatt? Mit javasol, hová menjek további vizsgálatokra? Válaszát előre is köszönöm, Balázs

        Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Ha az Ön nyakán lévő nyirokcsomó mérete banális felső légúti fertőzés kapcsán jobban megduzzad, aztán visszahúzódik, ha nem tapasztalt az elmúlt időszakban visszatérő lázat, fogyást, rossz közérzetet, éjszakai izzadást, valószínűleg "ártalmatlan" nyirokcsomóról van szó. Ha vannak háziállatai és más régióban is tapintható nagyobb nyirokcsomó, akkor ez összefügghet állatoktól származó fertőzéssel. Megnagyobbodott nyirokcsomó miatt háziorvosához illetve hematológus szakorvoshoz forduljon!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. június 03., 13:51; Megválaszolva: 2011. június 05., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: