• Surgos!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakertok, Jelenleg Angliaban elek, ezert elnezest is szeretnek kerni nincsenek ekezetek. A problema egy ferfival van, nem tudom hogy tudnek segiteni vagy mi lehet ez es borzasztoan aggaszt. Tobbszor elofordultak rosszulletek vele, az elso ilyen nagyobb alkalom: egy pohar vizet kert, mert teljesen ki volt szaradva es nagyon hirtelen megitta, utana nem kapott levegot, szedult, elsotetult minden arra panaszkodott nem lat, a szivere panaszkodott azt mondta mintha szivroham lenne, de mikor rosszul volt nehezen ertettem mit mond, es nagyon ossze-vissza beszelt. Kiverte a viz, es nagyon furcsan beszelt tenyleg. Ez nem tartott tovabb 10-15 percnel, de pontos idoben nem vagyok biztos. Tudatanal volt vegig, mivel kerdezgettem arra ugy probalt valaszolgatni. Kovetkezo alkalommal, megcsuszott egy nagyon csuszos padlon es oldalra esett, illetve kezere es utana ismet eros fejfajasra panaszkodott, de nagyon eros lehetett ahogy lattam, es ismet nem latott semmit, majd remegett mindket keze, es elvesztette az eszmeletet egy idore... nem sok idore szerencsere, de nagyon megijedtem. Kicsit visszajott, de nem volt maganal, kerdezgettem ugyan valaszolt, de ismet furcsan beszelt, majd ismet elvesztette az eszmeletet, illetve elajult. Nem osk idore ra visszajott, es mintha mi sem tortent volna minden elmult, de nem emlekezett semmire sem, arra sem, hogy kerult a foldre. Tobbszor elofordul nagyon eros fejfajasa, illetve neha a szivet is szokta emlegetni, szivtaji anaszokat. De leginkabb nem panaszkodik, ez csak akkor fordul elo, hogy beszel rola, ha epp valamilyen tunet jelentkezik. Kerdezgettem megis mi ez, volt e mar orvosnal, de nem akar rola beszelni. Az ajulasos rosszuletet kovetoen kertem hogy beszeljunk errol, akkor csak annyit kezdett mondani gyerekkoraban tortent valami, de utana elviccelte mint minden alkalommal. Kertem menjunk orvoshoz, mondta, hogy mar jart. Nekem O nagyon fontos, es aggodok, szeretnem tudni ilyen esetekben mit tudok segiteni, hogy tudjam kezelni, ezert irtam Onoknek, mert szuksegem van valami fele tanacsra vagy barmire ami segithet. Otthon egeszsegugyben dolgoztam, de mar eleg regen volt, de azzal tisztaban vagyok, hogy szamtalan oka lehet, de talan le lehet szukiteni a lehetosegeket, illetve tudnak mondani olyasmit ami ilyen szituaciokban a segitsegemre lehet. Koszonom

        Dr. Szanyi Andrea válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező! A panaszok hátterében több megbetegedés állhat. Javaslom kardiológiai kivizsgálását, mivel a panaszok hátterében állhat többféle ritmuszavar, vércukorvizsgálatát , valamint ideggyógyászati kivizsgálását nem típusos epilepszia irányában.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. június 01., 21:15; Megválaszolva: 2011. június 03., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: