• Műtét utáni tüneteim

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorÚr/Nő! 27 éves óvónő vagyok. 3 hete volt általános hashártyagyulladással heveny féregnyúlvány gyulladás miatti appendectómia műtétem, amikor az éhgyomri cukrom 9.0 mmol/l volt. Azóta 4kg-ot fogytam (műtét elött 62 kg voltam, most 58 kg vagyok), pedig jó étvágyam van,gyakran járok wc-re, naponta több, mint 4 liter vizet iszom, mert állandóan szomjas vagyok, száraz a szám, zsibbadnak a végtagjaim, állandó fejfájással-éjszakai alvászavarokkal, arcom kipirult, lázam nincs. Ezekkel a panaszokkal kerestem meg a körzeti orvosomat és kértem, hogy a laborba nézesse meg a HbA1c -t, a vasamat, mert a műtét elött egy hónappal vashiányt mértek vérszegénységgel, amire Ferrograd Folicot szedtem napi 2x, múlthéten abbahagytam, mert nagyon fájt a gyomrom tőle, és a Tsh-mat is, mert 4-5 éve pajzsmirígy alulműködésre L-thyroxint szedek: egyik nap 50mikrogrammot,másnap 25mik.grammot -a kórházba kérték, hogy ezt is ellenőriztessem.Másnap reggel éhgyomorral elmentem a vérvételre (tegnap), másfél óra sorbanállás után rosszúl lettem: erős szédülést, végtag zsibbadást, egyensúly vesztést, gyengeséget éreztem. Mindez vérvétel elött volt. 20 percig nem mertek vért venni, nehogy alacsony vérnyomás miatt (ami nálam gyakori) elájuljak, de a kardiológus vizsgálata szerint nem volt gond vele, így vettek vért. Utána az ideggyógyász vizsgálata is negatív lett. Ahogy megittam 2 kisdobozos almalét jobban lettem, de a fenti tüneteim még fennálnak. Kérdésem: Mitől lehet mindez? Ezek ugye nem csak a cukorbetegség tünetei? Mire számíthatok? Elfelejtettem megkérdezni a laborba, hogy mikorra várható eredmény? Milyen vizsgálatok lehetnek szükségesek a tüneteim kivizsgálására? Válaszát előre is köszönöm! Cilicirmocska

        Dr. Szanyi Andrea válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező ! Rosszulléte hátterében állhat, hogy vérvétel előtt nem lehet étkezni és valószínűleg Ön folyadékot sem fogyasztott. Csapvíz, ásványvíz fogyasztása mindenképpen javasolt vérvétel előtt, ezzel az ájulásos rosszullétet is ki lehet esetleg küszöbölni, valamint a vérvételt technikailag is megkönnyíti. A vérvétel eredményéből ki fog derülni, hogy a rosszulléte összefüggésben állt-e a vércukorértekkel. Javaslom, várja meg a laborvizsgálat ereményét.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. június 01., 14:45; Megválaszolva: 2011. június 03., 21:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: