• Túlzott izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 19 éves nő vagyok és kb. egy hónapja túlzott izzadást vettem észre a tenyeremen és a talpamon. Már ezelőtt is nagyon izzadós voltam (főleg hónalj tájban és háton), de nem ilyen mértékben, mint most. Tavaly nyáron használtam a Naturland egyik termékét (solution antisudorica) de túl "agresszívnak" tűnt, így inkább abbahagytam. A sima izzadásgátló nem nagyon használ a verejtékezés ellen, csak a kellemetlen szagot előzi meg. Nem tudom, hogy a menstruáció késése (28 helyett 37 nap és még mindig nem jött meg és egyébként rendben szokott lenni) összefügghet-e a túlzott (folyamatos) verejtékezéssel. Azt sem tudom, hogy ilyen problémával milyen orvoshoz kellene fordulni és mi lehet a verejtékezés oka? (nőgyógyász természetesen minél előbb...) Köszönettel, Ivett

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Ivett! Oka lehet alkati, de akár hormonális is, társulhat többféle belgyógyászati betegséghez is.- Azt javaslom, hogy ellenőriztesse a vérképet, vese- és májfunkciót, vércukrot, a pajzsmirigyfunkciót a háziorvosnál, ha ez megvan, írjon vissza.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 31., 20:13; Megválaszolva: 2011. június 01., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?
        Kedves Doktornő! A csatolt lelet alapján kérem mondja meg, hogy jelen pillanatban (a lelet készülésekor) van-e Chlamydia fertőzésem? Tehát, hogy ez valamikor csak volt, vagy jelenleg is van? Egyik orvos szerint nincs, egy másik szerint...