• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg! A problémám 1,5 hónapja kezdődött egy hirtelen rosszulléttel, ami előtte sosem volt. Szédülés, heves szívdobogás, remegés, légszomj, majd ez 10-15 percen belül el is múlt. Mentőt hívtak, s megűllapították, hogy leesett a vérnyomásom. Majd két héttel később ez megint megismétlődött, akkor már tudtam kezelni a helyzetet, tudtam, hgy ugyanaz a "hirtelen rosszullét". Ez szintén elmúlt, viszont azóta tartósan, azaz már egy teljes hónapja problémáim vannak. Labilis a közérzetem, szédülök, gyakran bebambulok, nagyon nehezen alszom el és este gyakran felriadok, továbbá nehéznek érzem a fejem, s a fej hátsó részében nyomást érzek. Már elég sok orvos látott, és nem állapítottak meg szervi problémát. Voltam belső kivizsgáláson (EKG, vérvétel, TSH minden negatív), szemész, fül-orr-gégész látott, s ott is minden rendben volt. Neurológusnál is voltam, az általa végzett vizsgálatok (reflex, látás, koordináció stb) is rendben voltak. Felírt 0,5 mg-s frontint, amiből egy negyedet kell bevennem reggel és este. Szerinte szorongás, stressz áll a háttérben, bár ennek okát nem tudom. A vérnyomáspm, pulzusom is rendben van, itthon szoktam ellenőrizni. Szinte minden nap edzem, sportolás közben teljesen jól érzem magam. Nagyon kétségbe vagyok esve, hisz ez az állandó labilis közérzet, szédülés nagyon megnehezíti a mindennapjaimat. Itt a nyár, túl vagyok az írásbeli érettségiken, élvezhetném a nyarat, de így képtelen vagyok rá. Nem tudom, hogy ez mikor és hogy fog már végre elmúlni...

        Dr. Szanyi Andrea válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező ! Valószínűleg nincsen semmilyen szervi elváltozás panaszai hátterében, ha fizikai megerőltetésre nem jelentkezik panasza. Nem derült ki, hogy milyen sportot űz, ha ez edzőtermet jelent, akkor menjen inkább a szabad levegőre mozogni. Remélhetőleg panasza az érettségi bizonyítvány átvételével hamarosan megszűnik.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. május 29., 16:50; Megválaszolva: 2011. május 31., 18:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...