• Érdemes-e kivizsgáltatni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/ Ur! A panaszom az h a férjem 4 éve depressziós volt és azóta sok minden visszamaradt, vagyis pánikrohamok hogyha meghallott egyfajta betegséget mar neki az a baja volt a házon kívül vagyis külföldön dolgozunk nagyon nehezen alszik olyan éjszaka is van hogy nem tud semmit aludni ilyenkor nagyon fáradt , faj a feje, égnek a szemei stb..A telén mindig azt mondta hogy neki torok rakja vagy pajzsmirigye vagy valami baja van mert alig tud nyelni és faj a torka meg itt is sok minden viszketett stb. Azt kiviszgaltattuk hala istennek minden rendben van. Hanem akkoriban is sokat panaszkodott hogy faj a szíve és hogy nagyokat nyilall bele én elmentem a családorvoshoz és akartam kerni egy beutalot hogy azt is nézessük meg ,de a doktornő azt mondta hogy nincs amiét mert azelőtt egy hónappal volt kórházban és csináltak EKG-t és minden rendbe.Mi nem is mentünk de most bánom is talán mert olyan szomorú néha és úgy elvan keseredve ha valamit erez hogy szúr, vagy faj. Es ezt elég gyakran érzi.Abban szeretnek segítséget kerni hogy érdemese kivizsgáztatni lehete valami baj mert ez a depresszió mar lassan úgy 4 éve tart és sokat stresszeli magát érdemtelen dolgokért( pl.hogy este foge tudni aludni és meg sok ilyen) vagy csak pánik ez is. O azt mondja mindig hogy közbe olyan érzés mintha mellbe vágnak és o is elmelegedik, de mar nem tudom hogy ezek a panaszok okot adnak e valamilyen betegségre.A válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel Zsófia

        Dr. Boros Miklós válasza a depresszió témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek típusosak a pánikbetegségben. Keressenek fel pszichológust vagy pszichiáter. Nem a sok vizsgálat fogja a megoldást jelenteni, szívbetegségre nem jellemzőek a tünetek ráadásul valóban készült EKG. Mozogjon minden nap legalább fél órát és sajátítson el stresszkezelési, relaxációs technikát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 24., 13:09; Megválaszolva: 2011. május 29., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?