• Miért nem tudok hízni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 21 éves nő vagyok,172cm magas és 47kg. A neten talált testtömegindexek szerint kórosan sovány vagyok:( Egyébként is így éreztem,(a bordáim kint vannak oldalt,csontosak a térdeim,a gerincem is kirajzolódik a hátamon) ez csak megerősített engem. Soha nem voltam "husos" alkat,átlagban 54-55kg között mozgott a testsúlyom. Az utóbbi kb 2 évben viszont nemhogy híznék,de még fogyok... Sűrűn szokott fájni a fejem,a hasam is szokott menni,és nagyon étvágytalan vagyok.Főleg reggelente.Olykor még enyhén hányingerem is van.De ha nem reggelizek,akkor rosszul vagyok.(émelygek,szédülök)Ha éhes is vagyok napközben,csak keveset tudok enni.Pedig sztem változatosan étkezem. Eszek gyümölcsöket,zöldségeket,főtt ételeket egyaránt.(Hízókúra nem segít) Nagyon szeretnék hízni,rosszul érzem magam a bőrömben. Jártam már a háziorvosomnál,csinált vizsgálatokat,de semmit nem talált! Mi lehet a gond? Egészségügyileg milyen betegségek okozhatják ezt,amire esetleg az orvosom se gondolt...?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a Sovanysag témában

        Kedves kérdező! Az oka valamilyen felszivodasi zavar lehet, pl. liszterzekenyseg, illetve az anyagcsere túl gyors működése vezethet ilyen tunetekhez, pl pajzsmirgy tulmokodes. A vércukor ellenőrzése is javasolt. Ha a rutin labor, pajzsmirgy funkció rendben, belgyógyászatra kérjen beutalót.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 21., 13:55; Megválaszolva: 2011. május 23., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...