• Sella Mr (2.)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Laki András! Köszönöm szépen részletes magyarázatát! A fotót valószínűleg az én hibámból kifolyólag nem kapta meg! Próbálom pótolni,hátha számít valamit! Mégegyszer nagyon köszönöm válaszát,nagyon jól esett,h számomra érthetően írta le a véleményét! Jeligém: Sella Mr , Judit Megszeretném még kérdezni,h ha valóban átalakult a micróadenoma cystikus képletté, az nem baj, nem jelent problémát?Ettől fájhat a fejem Ön szerint? A másodlagos apró ciszta az számomra sajnos sokat nem árúl el.Kérem írja le nekem,h ha a nyél mögött van az mit jelent és felszívódik-e valaha vagy okoz e problémát? Elnézést kérek,h úgyszínt kérdést tettem fel!Nagyon várom válaszát!Köszönöm előre is! További szép napot Kívánok! Tisztelettel: Judit u.i:másik levélben küldök még egy fotót.köszönöm

        Dr. Laki András válasza a microadenoma témában

        Tisztelt Hölgyem Köszönöm bizalmát. Elnézését kérem a későbbi válaszért. Jelenleg sem látok itt az oldalon felvételt, de egyetlen kép nem is mutathatja be az egész vizsgálatot. Az újabb kérdésével kapcsolatban: egy microadenoma is okozhat fejfájást, de ez nem könnyű válasz, mert közismert, hogy a fejfájásnak nagyon sok oka lehet. (Esetleg gyógyszer mellékhatás is szerepelhet, erről kérdezze meg kezelőorvosát.) A microadenomák ritkábban alakulnak át cystikus képletté, erre inkább a nagyobb adenomák hajlamosak, de ezt inkább a felvételek alapján lehetne megítélni. A cisztás átalakulás degeneratív jelenség, más esetekben bevérzés, sugárkezelés után történhet ilyen átalakulás. A nyél mögötti második, kis cysta a leírás alapján valószínűleg már nem az agyalapi mirigy elülső lebenyéből származik, mint a microadenomája, hanem inkább a hátsó lebenyből . Ez arra utal, hogy nem ugyanolyan elváltozás állhat mögötte, lehet talán fejlődési rendellenesség is. Hasznos volna összehasonlítani, hogy mennyire változott az előző vizsgálatokhoz képest, esetleg megvolt-e mégis korábban. Ha a hátsó lebenyben fejlődik ki adenoma, akkor egészen más jellegű tünetekkel jár, mint amit leírt (például, nagy mennyiségű vizelet ürítés és ebből eredő állandó szomjúság és ivási kényszer, amit diabetes insipidusnak hívnak).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2011. május 19., 18:09; Megválaszolva: 2011. május 24., 21:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...