• Laboreredmény: mit jelent / mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, leírom az értékeket, melyekre kiváncsi vagyok és hogy mit jelentenek pontosan. LDL Koleszterin 3.51 (ez a szív koleszterin?) Serum húgysav:361 C reaktív feh. quantitativ. 5.30 Fehérvérsejtszám:10.30 Ezek voltak becsillagozva, azt szeretném tudni, hogy ezek mit jelentenek, hogy így eltérnek, és hogy mitől lehet. Előre is köszönöm válaszát. Üdv: Marika

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! Az említett laborértékek általánosan nem tekinthetők kóros értékeknek, de egyes laborok speciális mérési módszere eltérhet a normál értékek tekintetében is. Ezért a leletekben meg szokták adni az általuk használt normál tartományt. Ezeket nem ismerve csak a szakkönyvekben megadott normál értékekhez tudok viszonyítani. Az LDL koleszterin 3.87 mmol/l értékig normalnak tekinthető.AZ LDL a koleszterin egyik kémiai típusa alapján használt rövidítés, nincs köze a szívhez. A serum hugysav 400 umol/l értékig normalis értéknek tekinthető. A húgysav a purinanyagcsere során keletkező végtermék. Köszvényben, hirtelen fogyáskor, rosszindulatu megbetegedésekben észlelhetünk magasabb értéket. A C reaktív fehérje 10 alatt normál érték.Ez egy fehérje, ami gyulladásos megbetegedésekben , immunbetegségekben, rosszindulatú daganatok esetén megemelkedik. Vírusos és bakterialis fertőzésekre jellemző a hirtelen , gyors emelkedés.A fehérvérsejtszám 10 G/l alatt tekinthető normal értéknek, az Ön esetében észlelt minimális eltérés még nem jelent kórosat.A fehérvérsejtek a vérben előforulő alakos elemek, melyeknek a szervezet immunellenállásában van szerepük. A fehérvérsejtszám gyulladásos megbetegedésekben növekszik meg.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. május 18., 18:48; Megválaszolva: 2011. május 19., 19:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...