• Vérkép eredményem miatt aggódnom kellene?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, a vérkép eredményemmel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Mit jelentenek, illetve adnak-e aggodalomra okot a következő eltérések: Triglicerid: 0,54 mmol/l (0,55-1,60) Lymphocyta: 45 % (20-40%) MPV: 13,7 fl (8,0-12,0) Vérsejt süllyedés: 2 mm (3-10) Azért kértem vérképet, mert egy ideje alhasi fájdalmaim vannak, gyanakodtam bélgyulladásra, a vérkép szerint lehet bélgyulladás, vagy nem kell aggódnom az eltérések miatt? Köszönettel: SZT

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves SzT! A bélgyulladás nem labordiagnózison alapul. Az alacsonyabb triglic. és süllyedés nem jelent gondot, a magasabb MPV önmagában nem értéklehető, ha mellett a hemoglobin és az MCHC, MCH rendben, akkor emiatt sem kell aggódni, egyébként nagyobb vörösvértest-térfogatra utal. A limfociták százalékos aránya minimálisan magasabb, ez lehet például lezajlott vírusfertőzés. Látatlanban ennyit tudok mondani néhány kiragadott érték lapján, többet a háziorvos tud mondani.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 12., 10:37; Megválaszolva: 2011. május 14., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: