• Laborleletemet kérem értelmezze

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Küldöm az értékeket referencia tartományokkal együtt: RBC 6,5 T/L 4,6-6,2 MCV 78 fL 82-92 MCH 22,8 pg 28-32 MCHC 392 g/L 320-360 Vvt süllyedés 10 mm/ó 3-8 Összkoleszterin 6,4 mmol/I 3-5,2 Glukóz 8,9 mmol/I 3,3-6,2 Gamma GT 102 U/I 10-50 BIL 17 mmol/I 0-3,4 BLO 10 ERY/ul 0-5 Fehérje 0,75 g/l 0-0,1 Vas 5,7 umol/I 7,2-27 Előre is köszönettel gyors válaszáért Zsanett

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! Nem tanácsos laborleleteket tünetek ismerete nélkül elemezni! Vérkép (RBC, MCV, MCH, MCHC) gyakorlatilag eltérés nélküli. Vas 5,7 ul, enyhe vashiányt jelez. VVt süllyedés sem kifejezett, enyhe gyulladásra utal. Összkoleszterin szintje emelkedett, diéta javasolható. Emelkedett gammaGT, Bil szint epeproblémát jelezhet. Feltételezem a BLO 10 ERY/ul, fehérje 0,75 g/l vizeletvizsgálat eredménye, utalhat vmilyen vizeletfertőzésre, húgyúti gyulladásra.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 05., 19:20; Megválaszolva: 2011. május 07., 22:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó