• Laborlelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 38 éves nő vagyok.Magas vérnyomással felkerestem a háziorvosomat,aki elrendelt egy laborvizsgálatot.Ezen néhány eredmény eltért a normálistól: Se Vas: 41.7 umoll/L Transzferrin szaturáció 0.62 VVT süllyedés: 1 mm/h Vizelet: VVT hemoglobin 1 plusz Mikroszkópikus üledék: 6-8 vvt Válaszát köszönöm.

        Dr. Pataky Nóra válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A kórelőzmény ismerete nélkül nehéz válaszolnom. Se Fe értéke emelkedett.Transzferrin szaturáció csökkent.Ennek hátterében lehet májkárosodás,vérképzőrendszer elégtelen működése, fertőzés, krónikus gyulladás. Kül. hormontart. gyógyszerek is okozhatják. Vizelet üledék vvt norm. értéke 0-5 vvt. Vizelet ill. se. vas, vérkép érték ismétlését javaslom.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. április 30., 16:45; Megválaszolva: 2011. május 07., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: