• Fajdalom a has jobb oldalán lent

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/Urno! Most mar két honapja, hogy a hasam jobb oldalan lent, szinte a majdnem a lagyékban fajdalmat érzek üléskor. Mar kétszer voltam ultrahang vizsgalaton, de semmit nem mutatott ki, viszont a fajdalom folyamatos. Mi lehet ez? Az orvos nem foglalkozik vele. Tisztelettel

        Dr. Boros Miklós válasza a lágyékfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépésként diétázzon, kerülje a puffasztó ételeket, szénsavas italokat és az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Mozogjon minden nap legalább fél órát. Amennyiben a lágyékhajlatban tapint változó méretű elváltozást keressen fel sebészeti szakrendelést. A diéta és életmódváltás mellett is jelentkező panaszok esetén legyen egy gasztro-enetrológiai szakvizsgálat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 30., 11:22; Megválaszolva: 2011. május 03., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: