• Tényleg altatnak-e

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        nemsokára egy egészségügyi küretre kell befeküdnöm,mert a méhem tele van miómákkal, amik növekednek, és állandó bevérzésem ill. szabálytalan összevissza menzeszem van. Mivel antidepresszánst szedek, az idegorvos szerint az altatásnál figyelembe kell venni, hogy mélyebb altatásra lesz ezek miatt szükségem. Kérdezném, hogy egy ilyen "kis" műtétnél (nekem nagy) tényleg altatnak-e, és lesz ez kihatással majd az altatás hosszára ill. az utána való felébredésre. Mikor császárral szültem ugyanis nem tudtak felébreszteni este nyolc után csak másnak 10-kor. Egyáltalán altatnak-e, vagy csak narkózisban leszek, mert barátnőm szerint igy történt és neki irtózatos fájdalmai voltak műtét közben. Csinálhatják-e ezt így, ha előtte azt mondták 10 perces altatással végzik. Van 10 perces altatás egyáltalán? válaszát köszönöm, nagyon félek, üdvözlöm, Maróthy Hajni

        WEBBeteg szakértő válasza a altatás témában

        Kedves Hajnalka!

        Az egészségügyi küretet rövid narcosisban (altatásban) szokták végezni. Az antidepresszáns szedése általában az altatást nem befolyásolja, egyes, elsősorban régebben használt szereket azonban a narcosis előtt hetekkel ki kell hagyni. Erről az aneszteziológiai ambulancián vagy ennek hiányában az altatóorvosnál kell érdeklődni. Ne aggódjon, megfelelő narcosisvezetés esetén sem fájdalomtól, sem túl hosszú altatástól nem kell tartania.

        Tisztelettel:  Dr. Siró Péter 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-30 21:50:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: