• Izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr Az utóbbi 1-2 évben azt tapasztalom, hogy már csekély fizikai megterhelésre (pl. portörlés) is megizzadok, nehezen viselem a meleget, még télen is megízzadok a kabát alatt, pedig csak egy vékony pulóvert veszek fel. A hátamon is folyik a víz. Egy normál takarítás után a teljes ruhatáramat cserélnem kell mert minden csupa víz rajtam, még a zokni is. Az egész testem vizes lesz. A hónaljam korábban nem ízzadt szagosan, de ez is megváltozott. Fürdés után mire megtörölközöm ismét leízzadok. Évek óta használok antisudorica folyadékot ill. púdert, de most már nem használ. Nem hullámokban tör rám a hőség, hanem egyszerűen melegem van és fizikai terhelésre az egész testem ízzad. A menstruációm már 15 éve elmaradt, akkor nem voltak ilyen problémáim. Stressz hatására csak a hónljam ízzad meg. Van kb. 10 kg. túlsúlyom, de talán az nem okoz ilyen mértékű és teljes testfelületi ízzadást. Mi lehet az ok? Mit tegyek? Köszönettel várom válaszukat.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! A túlsúly és egyéb okok is állhatnak a háttérben. Egy rutin labort érdemes lenne csinálni és egy fizikális vizsgálatot, ugyanis szívbetegségek, hormonális okok, stb. okozhatják. Ha a rutinból nem derül ki az ok, kérjen belgyógyászatra beutalót.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 26., 22:34; Megválaszolva: 2011. április 29., 09:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: