• Elviselhetetlen fáradtság és szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő. Magas vérnyomásom van, refluxom, és pajzsmirigy elégtelenségem, de az egyetlen igazán aggasztó dolog, hogy elkezdtem nagyon fáradt és szédülős lenni az utóbbi időkben, észre vettem hogy mikor a pajzsmirigy gyógyszert szedem, akkor erősebb, néha csak órákig tudnék ülni egyhelyben, és nézelődni, néha nincs erőm semmihez, nagyon nagy erőbevitellel tudok megcsinálni kis dolgokat, de ez nem volt mindíg így, és úgy vettem észre hogy köze lehet hozzá a gyógyszernek amit szedek. Gógyszerek amiket szedek: L-thyroxin 2x50mg egyszerre. Concor 5 Pantoloc Ezen kívül túlsúlyos vagyok a pajzsmirigy miatt, de semmi egyéb, a refluxom és a vérnyomásom tökéletesen kordában tudom tartani, bár a szívem körüli terület néha fájogat, és olyan érzésem is szokott lenni nagyon gyakran, mintha egy ütemet kihagyna a szívem és utána egy dupla olyan erőset dobban. Senki nem érti meg a problémáimat, és senki nem hallgat meg, csak azt mondjak hogy beképzelem magamnak, de ha a helyemben lennének egész másképp lenne. Előre is köszönöm válaszukat.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fáradtság témában

        Kedves Kérdező! Nem derül ki a leírásából, hogy a szedett L-thyroxin mellett milyen a pajzsmirigyműködése. Amennyiben nem érte el a kívánatos célértéket, akkor ez részben magyarázhatja panaszait. Ha a működés normális tartományban van, panaszai hátterében depresszios hangulatzavar is állhat.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 22., 16:38; Megválaszolva: 2011. április 25., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: