• Elviselhetetlen fáradtság és szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő. Magas vérnyomásom van, refluxom, és pajzsmirigy elégtelenségem, de az egyetlen igazán aggasztó dolog, hogy elkezdtem nagyon fáradt és szédülős lenni az utóbbi időkben, észre vettem hogy mikor a pajzsmirigy gyógyszert szedem, akkor erősebb, néha csak órákig tudnék ülni egyhelyben, és nézelődni, néha nincs erőm semmihez, nagyon nagy erőbevitellel tudok megcsinálni kis dolgokat, de ez nem volt mindíg így, és úgy vettem észre hogy köze lehet hozzá a gyógyszernek amit szedek. Gógyszerek amiket szedek: L-thyroxin 2x50mg egyszerre. Concor 5 Pantoloc Ezen kívül túlsúlyos vagyok a pajzsmirigy miatt, de semmi egyéb, a refluxom és a vérnyomásom tökéletesen kordában tudom tartani, bár a szívem körüli terület néha fájogat, és olyan érzésem is szokott lenni nagyon gyakran, mintha egy ütemet kihagyna a szívem és utána egy dupla olyan erőset dobban. Senki nem érti meg a problémáimat, és senki nem hallgat meg, csak azt mondjak hogy beképzelem magamnak, de ha a helyemben lennének egész másképp lenne. Előre is köszönöm válaszukat.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fáradtság témában

        Kedves Kérdező! Nem derül ki a leírásából, hogy a szedett L-thyroxin mellett milyen a pajzsmirigyműködése. Amennyiben nem érte el a kívánatos célértéket, akkor ez részben magyarázhatja panaszait. Ha a működés normális tartományban van, panaszai hátterében depresszios hangulatzavar is állhat.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 22., 16:38; Megválaszolva: 2011. április 25., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...