• Mit tegyünk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.! A lányom 7-éve és egy nyirokcsomó duzzanatot mutattak ki Ultrahangon,mindenféle vizsgálata megvolt az ANTSZ-től 3-széklet negatív a vérében semmi nem utal arra, hogy bármire is alergiás viszont a fehér vérsejtje 11.a hasa folyamatossan fáj főleg reggel és este a háziorvos Pszichológushoz küldi és nem CT-re,a mi családunk rákban halt meg mindenki az én anyukám is rákos és sajnos a férjem is ezért kérném a tanácsát mit tegyünk?Köszönettel Mészárosné Toldy Tímea

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! A nyirokcsomó megnagyobbodás leggyakoribb oka a fertőzés. 10 mm felett tartjuk kórosnak a méretét. Amennyiben a hasi ultrahang több, patológiás méretű és szerkezetű nyirokcsomót igazol indokolt a CT, egyébként az ultrahang elégséges. Vezessen étkezési naplót és jelölje apanszok idejét. Kerülje az egyszerű szénhidrátot (csoki, kakaó...). Alkalmazzon probiotikus kúrát. Ha nem javul a diéta mellett keressenek fel gasztro-enterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 20., 12:51; Megválaszolva: 2011. április 22., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: