• Lábdagadás-mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!Évek óta dagad mindkét lábam./nem vizes/3 évvel ezelőtt enyhe fokú mps-t állapítottak meg.Azóta volt egy terhességem és úgy érzem,hogy romlott a szívem állapota.Kevesebbet bírok,könnyen kifáradok,fulladok,nagy nyomást érzek a mellkasomon.1 hónapja voltam megint kardiológusnál/a lábdagadás miatt/,írt fel concort,de azt mondta,hogy a lábam nem a szívemről dagad.Én mégis úgy érzem,hogy arról dagadhat,mert a mellkasi nyomás növekedésével és a fizikai bíróképességem csökkenésével arányosan dagad a lábam is.Ha a gyógyszert nem veszem be,a lépcsőn is nehezen tudok felmenni.De a gyógyszert is gyengének érzem.A lábam miatt több vizsgálaton is voltam már/hasi uh,angiológia, kardiológia,mellkas rtg,reuma,vérvételből:pajzsmirigy,hormon,reuma/és minden eredményem jó lett.Azért is gondoltam,hogy a szívem okozhatja a dagadást,mert csak ott találtak eltérést.Kérdéseim:Ön szerint sem dagadhat a lábam a szívemről?Milyen vizsgálatra érdemes még mennem?Van-e valamilyen természetes vagy bármilyen gyógymód a szívemre/akár étrendkiegészítő tabletta/?Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pataky Nóra válasza a lábdagadás témában

        Kedves Kérdező! Csak önmagában az MPS nem okozhat lábdagadást. Lábdagadás hátterében állhat veseelégtelenség, keringési elégtelenség, nyirokrendszer csökkent működése, kül. gyógyszerek, endokrin kórképek is okozhatják. Érdemes még nyirokoedema irányába kivizsgálni bőrgyógyász által.Gyógymódot az ok felderítését követően lehetne mondani.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. április 17., 13:05; Megválaszolva: 2011. április 23., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...