• Miért nem izzadok tőle?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy normál finn szaunába járok, a szaunázási szokásoknak megfelelően. 10 perc után bevörösödik az egész testem és ég. Csak 15 perc kezdete körül kezdek el izzadni, de akkor is alig. Azt szeretném megtudni mi lehet ennek az oka? Normális tüneteket mutat a testem? Mások úgy izzadnak... Nagyon várom válaszát! Köszöntettel: Gy.

        Dr. Pataky Nóra válasza a szauna témában

        Kedves Kérdező! A verejtéktermelés hiánya a hypohydozis, melynek hátterében különböző kórképek állhatnak, pl. a pajzsmirigy alulműködésekor, keringési zavarokban, vesebetegségben jelentkezhet. Ezért javaslom keresse fel háziorvosát kivizsgálás céljából. A szaunázást egy időre szüneteltesse.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. április 17., 10:04; Megválaszolva: 2011. április 23., 15:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: