• Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        mikor sztetoszkopal halgasuk szivunk mukodeset miert haljuk hogy ver miert ad ki hangot es miert halacik duplan a sziv hang?? es miert erzunk csak egy utest a veroeren mikor 2 hangot is kiad a sziv mikor ver?? valaszat koszonom. tisztelettel.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívhang témában

        Kedves kérdező! A szívhangok hallgatózásakor tulajdonképpen a szívben levő billentyűk záródását halljuk - az első szívhang a pitvar és a kamra közötti (atrioventricularis) billentyűk záródásakor, a második az aorta és pulmonalis bill.-k záródásakor keletkezik. Amikor a kamra összehúzódik, vért pumpál az erekbe (közben bezáródik a pitvar-kamrai billentyű, így a vér nem tud visszaáramlani a pitvarba - első szívhang), ezt a pulzushullámot érezzük pl. a csuklóartérián, a nyaki verőéren.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. április 15., 22:07; Megválaszolva: 2011. április 18., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: