• Fulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő! Egy hónapja stresszes időszakot követően hirtelen kialakult tüneteim miatt kérem a segítségét. A nyakam megvastagodott, állandó szorító, fojtogató érzés a nyakon, rekedtebb hang, állandó váladék a torokban( nem győzöm kiköpni, állandó hányingerem van tőle) nehezen kapok levegőt.Azóta nem tudok spontán nyelni, csak ha eszek, vagy iszok, egyébként nehezen és görcsösen. Több szakorvos is vizsgált: nem pajzsmirigy, nem nyálmirigygyulladás, volt röntgenes nyelésvizsgálat, ultrahang ... szóval nincs semmi elváltozás azon kívűl, hogy soknak látják a nyirokmirigy állományt. Már nyugtatókat is kaptam, de semmit sem javult a helyzet. Kérem segítsen.. Üdvözlettel: N. K.

        Dr. Boros Miklós válasza a fulladás témában

        Tisztelt Kérdező! A nyak megvastagodás objektivizálható tünet. Csak pszichés lehet az a nyelészavar, amely mellett tud folyadékot és szilárd ételt nyelni. Legyen egy légzésfunkció a fulladás miatt. Ha a mellkas röntgen nem igazolt eltérést akkor további képalkotó (CT) nem indokolt. A rekedtség okaként a hangszalag eltérései lehetnek, emitt lássa fül-orr-gégészeti szakrendelés. sajátítson el stresszkezelési technikát, kerülje a szennyezett levegőjű helyeket, alkohol- és dohányzási tilalom.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 13., 14:56; Megválaszolva: 2011. április 15., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: