• Vese elégtelenség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Édesanyám problémájával fordulok Önökhöz. Három évvel ezelőtt magas vérnyomást állapítottak meg nála, amire megkapta a gyógyszerét ami beállította a vérnyomását. Semmilyen tünet nem volt tapasztalható Az elkövetkezendő évek során folyamatosan egyre rosszabbodó laborleletei miatt (magas vérsüllyedés) az orvosa teljes kivizsgálást kért. 1 fogászat 2 gyomor és végbéltükrözés 3 nőgyógyászat és mammográfia 4. fül orr gégészet 5 hematológia góckutatás 6 Nefrológia (10 napi teljes kivizsgálás) 7 vese biopszia 8 Csontröntgen, mellkasröntgen, hasi ultrahang Minden eredménye negatív lett. A legfrissebb lelete a következő adatokat tartalmazza: vérsüllyedés: 88 Koleszterin: 10.4 triglicerid: 6.3 vasmegkötő kapacitás: 35.9 CRP: 8.9 fehér vérsejt: 12 haemoglobin 109 thrombocyta 740 vizelet eredménye: semmi kóros Édesanyám egyébként tünetmentes volt egészen a gyógyszerek szedésétől számított 10-12 napig utána arcpuffadás hányinger rossz közérzet levertség tünetek jelentkeztek. És abba kellett hagynia a gyógyszerek szedését. Most homeopátiás készítményekkel próbálkozunk. A kérdésem a következő lenne: Az eredmény tényleg vese problémára utalnak, vagy elképzelhető lehet-e hogy a vérnyomás gyógyszer mellékhatása készítette ki a vesét, hogy ilyen eredményeket produkál.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező ! A leírt leletekben nem szerepel semmilyen vizsgálat ( vizelet lelet, serum karbamid, kreatinin, vese ultrahang), mely a veseműködésről bármilyen információt adna, így ennek alapján erről nyilatkozni nem tudok. A felsorolt leletek között néhány kóros érték van, ezért további kivizsgálás illetve kezelés javasolt.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 08., 10:57; Megválaszolva: 2011. április 10., 18:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó