• Fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az édesapámról szeretném Önt kérdezni. 82-84 kg-ról fogyott 74-76 kg-ra pár hét alatt, és én sápadtságot fedezek fel nála. Étvágya jó, nem változott, ugyanannyit dolgozik mint eddig. Sajnos a családban előfordult a testvérei között daganatos megbetegedés, így nincsenek jó gondolataim. Elküldtem a háziorvosunkhoz őt, de nem vizsgálta ki, azt mondta nem kóros a fogyás. Olvastam hogy pajzsmirigy túlműködés, vércukor vagy daganat okozhat hirtelen fogyást. Általános labort készítettek róla nemrég, a bilirubin szintje volt magasabb, de nem sokkal. Arra szeretném kérni segítsen abban, hogy hová fordulhatunk, mivel a háziorvos szerint nincs ok az aggodalomra,én mégis nyugtalan vagyok. Mindig a megelőzést tartottuk fontosnak. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Godó Ádám

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fogyás témában

        Kedves Kérdező! A leírtak alapján javasolnám néhány további vizsgálat elvégzését, így hasi ultrahang vizsgálatot, széklet Weber ( vérzés kimutatására szolgál) és pajzsmirigy funkció (TSH) vizsgálatát. Bár a pajzsmirigytúlműködés kialakulása az édesapja életkorában kevésbé valószínű. Ha a testsúlya továbbra is csökken és a fenti vizsgálatok nem mutattak kórosat további vizsgálatok is szóba jöhetnek a későbbiekben.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 03., 19:40; Megválaszolva: 2011. április 05., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: