• Fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az édesapámról szeretném Önt kérdezni. 82-84 kg-ról fogyott 74-76 kg-ra pár hét alatt, és én sápadtságot fedezek fel nála. Étvágya jó, nem változott, ugyanannyit dolgozik mint eddig. Sajnos a családban előfordult a testvérei között daganatos megbetegedés, így nincsenek jó gondolataim. Elküldtem a háziorvosunkhoz őt, de nem vizsgálta ki, azt mondta nem kóros a fogyás. Olvastam hogy pajzsmirigy túlműködés, vércukor vagy daganat okozhat hirtelen fogyást. Általános labort készítettek róla nemrég, a bilirubin szintje volt magasabb, de nem sokkal. Arra szeretném kérni segítsen abban, hogy hová fordulhatunk, mivel a háziorvos szerint nincs ok az aggodalomra,én mégis nyugtalan vagyok. Mindig a megelőzést tartottuk fontosnak. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Godó Ádám

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fogyás témában

        Kedves Kérdező! A leírtak alapján javasolnám néhány további vizsgálat elvégzését, így hasi ultrahang vizsgálatot, széklet Weber ( vérzés kimutatására szolgál) és pajzsmirigy funkció (TSH) vizsgálatát. Bár a pajzsmirigytúlműködés kialakulása az édesapja életkorában kevésbé valószínű. Ha a testsúlya továbbra is csökken és a fenti vizsgálatok nem mutattak kórosat további vizsgálatok is szóba jöhetnek a későbbiekben.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 03., 19:40; Megválaszolva: 2011. április 05., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...