• N yirokcsomó duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Előző levelemben válaszoltam kérdésére, azt illetően hogy mekkora a nyirokcsomó duzzanatom. Válaszában kérte, hogy írjam meg az előzményeket. Ezeket az első levelemben írtam le.Új felhasználó vagyok ezen az oldalon, ezért azt, hittem az összes előzményt látja majd. Most az egyszerűség kedvéért leírok mindent: 4-5 hónapja van egy kemény tapintású fájdalmaatlan nyirokcsomó duzzanat a jobb álkapcsom alatt. Kb. egy hónapja aspirációs cytológiát végeztek, minek az eredménye a következő lett: "Reaktiv nyirokcsomó elváltozásra jellemző cytológiai kép". Egy hétig szedtem antibiotikumot, és kb 3 hétig kenegettem antibiotikumos kenőccsel a duzzanatot. Mintha azóta (kb egy hónap)egy kicsit csökkent volna a mérete, de nem jelentősen. Azóta is renddíthetetlenűl tartja magát. A gégészem azt mondta a reaktív azt jelenti, hogy nem rosszindulatú, de ha még egy hónap múlva sem tűnik el, ki kell venni. A duzzanat mérete 21x8 mm. Egy visszatérő torokfájás sorozat után fedeztem fel, de még a torokfájások előtt egy-két hónappal volt néhány éjszaka mikor erősebben izzadtam. Ez nem tartott sokáig, nem fogytam, lázam sem volt már régóta, az étvágyam és közérzetem is jó. Az a kérdésem, hogy az aspirációs cytológia "reaktiv" megalállapítása ellenére és a fenti ismeretek alapján, van-e okom azt feltételzni, hogy limfóma áll a háttérben?

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! Az aspirációs citológia eredménye megnyugtató. Legyen egy ultrahang és amennyiben az normális szerkezetűnek tartja nem kell kivenni, még akkor sem, ha nem tűnik el. Ha felvetődik a kóros szerkezet ki kell venni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 23., 21:09; Megválaszolva: 2011. március 27., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...