• Magas amiláz érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr /Nő! Édesanyám miatt aggódom aki 67 éves.depresszióra szed állandó gyógyszereket , időnként vérnyomás csökkentőt . mostani vérvételi eredményénél ismét kiderült hogy elég magas az amiláz értéke , szám szerint 485. Elvittük hasi ultrahangra ,vese cystákat és méhen belüli myomát mutatott ki az eredmény. A myoma vérzéses panaszt is okoz nála ezért pénteken viszem küretre. Édesanyám nem cukros ,mozgásszervi panaszai vannak "csak". A háziorvos nem küldte sehova tovább mivel az ultrahang nem mutat a hasnyálmirigy körül problémát. Kérdésem az lenne ha annyira rendben van minden akkor mitől lehet az az érték olyan magas? vigyem e tovább és ha igen hova?Válaszát nagyon köszönöm.

        Dr. Pataky Nóra válasza a amiláz témában

        Kedves Kérdező! Emelkedett amiláz érték utalhat Acut hasnyálmirigy gyulladásra, Nyálmirigy gyulladásra, térfoglaló folyamatra. Édesanyja amiláz értéke mindenképp emelkedett. Sürgős belgyógyászati(gastroenterológiai) kivizsgálást javaslok.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. március 23., 12:25; Megválaszolva: 2011. március 25., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: