• Gondolkodási zavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! Egy aggasztó problémával fordulok Önhöz. Nagyon sokszor fáj a fejem és a fájdalomcsillapítók ilyenkor nem is hatnak, viszont ma délután ez a fejfájás minden eddigit fölülmúlt. A bal halántékom környékén kezdett el fájni, pár perc múlva már annyira fájt, hogy nem tudtam megjegyezni 3 számot sem. Később kaptam egy telefont, hogy hol van a városunkban karaoke, és bár többször részt veszek ilyen rendezvényeken, hirtelen nem tudtam mi az a karaoke, továbbá "láttam magam előtt a helyet" ahová amúgy sokat járok, de nem jutott eszembe a neve, pedig nagyon jól tudom. Közben szédültem, öklendeztem és mindkét kezem zsibbadt. A vérnyomásomat megmértem de szinte tökéletes volt. 124/86 pulzus 82. Terhes sem vagyok. Mostanra elmúlt minden, de időbe telik, míg el tudok jutni a háziorvosomhoz, ezért szeretném először Önt megkérdezni, hogy mi lehetett az oka ennek a rosszullétnek. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező! Panaszának hátterében migrénes fejfájás állhat.Ezt akkor állíthatjuk biztosan, ha egyéb szervi okokat kizártunk. Javaslom ideggyógyászati kivizsgálását. Amennyiben panasza migrénnek bizonyul, javasolt fejfájáscsillapító gyógyszer szedése. Egyéntől függő, hogy melyik gyógyszer válik be. A vízben oldható fájdalomcsillapítók gyorsabb hatásuk miatt részesíthetők előnyben.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. március 22., 21:46; Megválaszolva: 2011. március 24., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...