• Mi lehet a bajom?!?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/nő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy kb 1 hónapja előjött egy pici csomó az egyik fülem mögött( pici, mint egy kisebb almamag), nem tudom, hogy ez a fültőmirigy-e. Ezután olykor olykor, főleg ásításnál,nyelésnél recsegett a fülem. Csepegtettem a füleimbe kövirózsa-cseppeket és elkezdtem szedni Ginkgo biloba+fokhagyma kapszulát és a recsegés megszűnt egyelőre... Ez mitől lehetett? A problémám az lenne, hogy mostmeg, kb.2-3 hete, eleinte csak néha-néha, az utóbbi 5napban viszont folyamatosan kicsit furán érzem magam, mint aki el van varázsolva, mintha nem is itt lennék, nehéz a jelenre koncentrálni,sok minden kimegy a fejemből, nem jut hirtelen az eszembe. A fülem mögötti kis csomócska még ott van és nem tudom, hogy összefüggésben lehet-e ez a tünetegyüttes a fülemmel? Mivel még fiatal vagyok(28éves) nem igazán gondolnék agyi érelmeszesedésre vagy ne adj Isten tumorra. Olyan 3,5 hónappal ezelőtt voltam vérvételen, az teljesen jó lett, a vizeletemet,vérnyomásomat,vércukromat rendszeresen mérem itthon és azokkal is minden rendben. A Ginkgo biloba-fokhagyma kapszulától viszont megfájdult a fejem bal oldala, ezért szedését abbahagytam gyorsan, nem tudom jól tettem-e, vagy éppen így hatott volna?! Egyetlen negatívum a részemről, hogy dohányzom. Nem tudom, hogy megfelelő helyre írtam-e, mert nem igazán tudtam, hogy milyen szakorvoshoz is forduljak ezzel a problémával. Ön szerint mi lehet a bajom? Milyen vizsgálatokra lenne érdemes elmennem? (CT,MRI?) Illetve egyátalán ez milyen szakterülethez tartozna? Segítségét előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Kérdező4 A tapintható csomó vagy zsírmirigy, vagy nyirokcsomó. Egyik sem igényel ilyen méret esetén teendőt. A pattogás önmagában nem egy kóros jelenség. Abben az esetben kell komolyan venni, ha halláscsökkenés vagy fájdalom kíséri. Az általános gyengeség miatt szedjen vitamint ás mozogjon minden nap legalább fél órát. Sajátítson el stresszkezelési technikát. Kivizsgálást igénylő tünetet nem írt. A fül pattogása miatt, ha romlik, fül-orr-gégészt kell felkeresni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 22., 20:07; Megválaszolva: 2011. március 27., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...