• Mi lehet a bajom?!?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/nő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy kb 1 hónapja előjött egy pici csomó az egyik fülem mögött( pici, mint egy kisebb almamag), nem tudom, hogy ez a fültőmirigy-e. Ezután olykor olykor, főleg ásításnál,nyelésnél recsegett a fülem. Csepegtettem a füleimbe kövirózsa-cseppeket és elkezdtem szedni Ginkgo biloba+fokhagyma kapszulát és a recsegés megszűnt egyelőre... Ez mitől lehetett? A problémám az lenne, hogy mostmeg, kb.2-3 hete, eleinte csak néha-néha, az utóbbi 5napban viszont folyamatosan kicsit furán érzem magam, mint aki el van varázsolva, mintha nem is itt lennék, nehéz a jelenre koncentrálni,sok minden kimegy a fejemből, nem jut hirtelen az eszembe. A fülem mögötti kis csomócska még ott van és nem tudom, hogy összefüggésben lehet-e ez a tünetegyüttes a fülemmel? Mivel még fiatal vagyok(28éves) nem igazán gondolnék agyi érelmeszesedésre vagy ne adj Isten tumorra. Olyan 3,5 hónappal ezelőtt voltam vérvételen, az teljesen jó lett, a vizeletemet,vérnyomásomat,vércukromat rendszeresen mérem itthon és azokkal is minden rendben. A Ginkgo biloba-fokhagyma kapszulától viszont megfájdult a fejem bal oldala, ezért szedését abbahagytam gyorsan, nem tudom jól tettem-e, vagy éppen így hatott volna?! Egyetlen negatívum a részemről, hogy dohányzom. Nem tudom, hogy megfelelő helyre írtam-e, mert nem igazán tudtam, hogy milyen szakorvoshoz is forduljak ezzel a problémával. Ön szerint mi lehet a bajom? Milyen vizsgálatokra lenne érdemes elmennem? (CT,MRI?) Illetve egyátalán ez milyen szakterülethez tartozna? Segítségét előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fül-orr-gégészet témában

        Tisztelt Kérdező4 A tapintható csomó vagy zsírmirigy, vagy nyirokcsomó. Egyik sem igényel ilyen méret esetén teendőt. A pattogás önmagában nem egy kóros jelenség. Abben az esetben kell komolyan venni, ha halláscsökkenés vagy fájdalom kíséri. Az általános gyengeség miatt szedjen vitamint ás mozogjon minden nap legalább fél órát. Sajátítson el stresszkezelési technikát. Kivizsgálást igénylő tünetet nem írt. A fül pattogása miatt, ha romlik, fül-orr-gégészt kell felkeresni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 22., 20:07; Megválaszolva: 2011. március 27., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: