• Biztosan kizárható-e a limfóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4-5 hónapja van egy kemény tapintású fájdalmaatlan nyirokcsomó duzzaanaat a jobb álkapcsom alatt. Kb. egy hónapja aspirációs cytológiát végeztek, minek az eredménye a következő lett: "Reaktiv nyirokcsomó elváltozásra jellemző cytológiai kép". Egy hétig szedtem antibiotikumot, és kb 3 hétig kenegettem antibiotikumos kenőccsel a duzzanatot. Mintha azóta (kb egy hónap)egy kicsit csökkent volna a mérete, de nem jelentősen. Azóta is renddíthetetlenűl tartja magát. A gégészem azt mondta a reaktív azt jelenti, hogy nem rosszindulatú, de ha még egy hónap múlva sem tűnik el, ki kell venni. A kérdésem az, hogy mennyire biztos az aspirációs cytológia, biztosan kizárható-e pl a limfóma?

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Az aspirációs cytológiai vizsgálat nem ad 100%-os diagnózist. Fontos tudni azonban, hogy rosszindulatú nyirokszervi betegség gyanúját a megnagyobbodott nyirokcsmón (az öné mekkora?) kívül meglévő egyéb tünetek is felvetik (láz, éjszakai izzadás, fertőzések halmozódása, fogyás, stb.)! Amennyiben nyugtalanítják panaszai forduljon hematológus szakorvoshoz!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. március 22., 11:54; Megválaszolva: 2011. március 22., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...