• Biztosan kizárható-e a limfóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4-5 hónapja van egy kemény tapintású fájdalmaatlan nyirokcsomó duzzaanaat a jobb álkapcsom alatt. Kb. egy hónapja aspirációs cytológiát végeztek, minek az eredménye a következő lett: "Reaktiv nyirokcsomó elváltozásra jellemző cytológiai kép". Egy hétig szedtem antibiotikumot, és kb 3 hétig kenegettem antibiotikumos kenőccsel a duzzanatot. Mintha azóta (kb egy hónap)egy kicsit csökkent volna a mérete, de nem jelentősen. Azóta is renddíthetetlenűl tartja magát. A gégészem azt mondta a reaktív azt jelenti, hogy nem rosszindulatú, de ha még egy hónap múlva sem tűnik el, ki kell venni. A kérdésem az, hogy mennyire biztos az aspirációs cytológia, biztosan kizárható-e pl a limfóma?

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Az aspirációs cytológiai vizsgálat nem ad 100%-os diagnózist. Fontos tudni azonban, hogy rosszindulatú nyirokszervi betegség gyanúját a megnagyobbodott nyirokcsmón (az öné mekkora?) kívül meglévő egyéb tünetek is felvetik (láz, éjszakai izzadás, fertőzések halmozódása, fogyás, stb.)! Amennyiben nyugtalanítják panaszai forduljon hematológus szakorvoshoz!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. március 22., 11:54; Megválaszolva: 2011. március 22., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: