• Nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdv. 20 éves dohányzó férfi vagyok. a jobb fülem alatti nyirokcsomó kb 2-2.5 hónapja tapintható, de nem túl nagy csak ha erősebben nyomom akkor érzem. kemény és nem mozdul, de nem is fáj kicsit sem és sehol máshol nem érzek eltérést, megnagyobbodást. voltam háziorvosnál azt mondta torokfertőzés de a kezelés nem használt. semmi más bajom. nem tudom mi lehet a probléma. köszönöm előre is.

        Dr. Pataky Nóra válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Nyirokcsomó megnagyobbodást okozhat Felső-légúti fertőzés, gyulladás, de a nyirokcsomók alapos fizikális vizsgálata és az előzmények részletes ismerete szükséges. Általában az akut infekció lezajlását követően a tapintható nyirokcsomók eltűnnek. Ha az akut fertőzés tünetei megszűntek és a nyirokcsomók nem húzódnak vissza, a nyirokcsomó 1.5 cm-nél nagyobb, növekszik, a tapintható elváltozás fájdalmatlan, a nyirokcsomó kemény, tömött tapintatú forduljon háziorvosához vagy fül-orr-gégészhez.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. március 21., 22:51; Megválaszolva: 2011. március 23., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: