• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Én egy 25 éves nő vagyok,egy 4 éves fiú gyermekem van.Problémám 2010. decemberében kezdődött,amikor is egy este kellemetlen,lüktető érzést éreztem a gyomorszáj környékén.Kihívtam az ügyeletet és nálam szokatlan, 150/80-as vérnyomást mértek.Egyébként máskor a vérnyomásom átlagban olyan 100/60. Kaptam Frontint, amit egy hétig szedtem és ez az érzés azóta sem jött vissza. Viszont van egy ennél nyugtalanítóbb,most már mindennapos problémám. A bal mellkasomban kb. felülről a 3. bordám körül egy behatárolható ponton,ami kb. egy 10 forintos területen érzékelek, hirtelen elkezd fájni.Nem mozgásra,nem terhelésre,legfőképpen nyugalmi állapotban jelentkezik, mozgástól független. Nem nevezhetném sem szúró,sem nyomó érzésnek,sajnos nem tudom rendesen leírni. Nem kifejezetten nagy fájdalom,de azért igen kellemetlen,pláne,hogy napjában rengetegszer érzem. Aztán előfordul kb. havonta egyszer 2 nap,amikor egyáltalán nem érzek semmit. Ehhez társul néha,hogy érzem a szívdobogásom egy pár másodpercre. A háziorvosom nagy nehezen elküldött EKG-ra ,de teljesen negatív lett és a vizsgálatot végző doktornő és háziorvosom véleménye szerint ez az egész nem több,mint pánikbetegség. Na,most én nem érzem azt,hogy ez igaz lenne. Jó,dolgozom, napi 13 órában,plusz 2,5 óra utazás, heti 4 napon. De akkor sem érzem,hogy ez így lenne. Az édesapám szívbeteg,volt műtétje is,infarktust kapott. Nagyon félek tőle,hogy én is így végzem, pedig még csak 25 éves vagyok, kicsi gyermekem van és élveznem kéne vele és az apukájával az életet.De sajnos már ott tartok,hogy egy jó ízűt nem merek nevetni,mert félek,hogy abból is baj lehet. Mit tudna Ön mondani erre így látatlanban? Válaszát előre is köszönöm! Üdv.Renáta

        Dr. Pataky Nóra válasza a rosszullét témában

        Kedves Renáta! A családi előzményekre való tekintettel kardiológiai kivizsgálást javaslok. A vérnyomását rendszeresen mérje, készítsen vérnyomásnaplót. A diéta és rendszeres testmozgás fontos egészsége megőrzésében.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. március 20., 18:56; Megválaszolva: 2011. március 23., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...