• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Én egy 25 éves nő vagyok,egy 4 éves fiú gyermekem van.Problémám 2010. decemberében kezdődött,amikor is egy este kellemetlen,lüktető érzést éreztem a gyomorszáj környékén.Kihívtam az ügyeletet és nálam szokatlan, 150/80-as vérnyomást mértek.Egyébként máskor a vérnyomásom átlagban olyan 100/60. Kaptam Frontint, amit egy hétig szedtem és ez az érzés azóta sem jött vissza. Viszont van egy ennél nyugtalanítóbb,most már mindennapos problémám. A bal mellkasomban kb. felülről a 3. bordám körül egy behatárolható ponton,ami kb. egy 10 forintos területen érzékelek, hirtelen elkezd fájni.Nem mozgásra,nem terhelésre,legfőképpen nyugalmi állapotban jelentkezik, mozgástól független. Nem nevezhetném sem szúró,sem nyomó érzésnek,sajnos nem tudom rendesen leírni. Nem kifejezetten nagy fájdalom,de azért igen kellemetlen,pláne,hogy napjában rengetegszer érzem. Aztán előfordul kb. havonta egyszer 2 nap,amikor egyáltalán nem érzek semmit. Ehhez társul néha,hogy érzem a szívdobogásom egy pár másodpercre. A háziorvosom nagy nehezen elküldött EKG-ra ,de teljesen negatív lett és a vizsgálatot végző doktornő és háziorvosom véleménye szerint ez az egész nem több,mint pánikbetegség. Na,most én nem érzem azt,hogy ez igaz lenne. Jó,dolgozom, napi 13 órában,plusz 2,5 óra utazás, heti 4 napon. De akkor sem érzem,hogy ez így lenne. Az édesapám szívbeteg,volt műtétje is,infarktust kapott. Nagyon félek tőle,hogy én is így végzem, pedig még csak 25 éves vagyok, kicsi gyermekem van és élveznem kéne vele és az apukájával az életet.De sajnos már ott tartok,hogy egy jó ízűt nem merek nevetni,mert félek,hogy abból is baj lehet. Mit tudna Ön mondani erre így látatlanban? Válaszát előre is köszönöm! Üdv.Renáta

        Dr. Pataky Nóra válasza a rosszullét témában

        Kedves Renáta! A családi előzményekre való tekintettel kardiológiai kivizsgálást javaslok. A vérnyomását rendszeresen mérje, készítsen vérnyomásnaplót. A diéta és rendszeres testmozgás fontos egészsége megőrzésében.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. március 20., 18:56; Megválaszolva: 2011. március 23., 13:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: