• Mérgezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyám 55 éves, a reumatológián kiírtak neki 5 infúziós kezelést, melyet fel is vett. Egyébként szerzett diabétesz-e van (gyógyszeres) és syncumárt szed, trombózisa miatt. Miután kijött a kórházból az infúziós kezelések után másnap rosszul lett. Vörös lett a teste mindenhol, nagyon égett, verejtékezett, viszketett, kába lett, pufadt a hasa, hasmenése lett, ájulásérzése volt. Mentőt hívtunk, azóta is kórházba van. Kapott infúziót és vért vettek tőle. Fehérvérsejtejei száma magas. Nem tudják mi a baja, de nem is igazán kezelik. Kiírtak egy EKG-t és mellkasröntgent, melynek nem közölték az eredményét és gyomortükrözést akarnak, de anyu nem akar belemenni, mert retteg ettől a vizsgálattól. Mi arra gyanakszunk, hogy cink volt az infúziós (reumás) 5 napos kezelésben, és hogy esetleg cink túladagolás az ok, de az orvos azt mondta (belgyógyász), hogy ez hülyeség. Azóta panasz nincs, mi mérgezésre gyanakszunk. Kihez lehet ilyenkor fordulni, mert a kórházban szerintem nem célirányos vizsgálatot írnak ki. Már öt napja a kórházban van tünetmentesen és még semmiről nem tájékoztatták és a fent említett vizsgálaton kívűl más nem történt.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a gyógyszermellékhatás témában

        Tisztelt Hölgyem! SZámos gyógyszeres kezelés, többek között infúziós formában is okozhat mellékhatásokat általánosan, de a nevét nem írta meg, ezért kérem tájékoztasson, hogy ebben a kérdésben segíthessek Önöknek. Köszönettel.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. március 15., 22:38; Megválaszolva: 2011. március 17., 07:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...